Stedendriehoek

Tien jaar Buurtservice

ZUTPHEN – Buurtservice, onderdeel van Perspectief Zutphen, viert deze maand haar tienjarig bestaan. Jaarlijks doet Buurtservice duizenden klussen voor inwoners van de gemeente Zutphen. De klussen worden uitgevoerd door personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers, ondersteund door professionals van Perspectief.

“Die glimlach van oor tot oor, van iemand die je hebt geholpen. Daar doe je het voor”, zegt een van de vrijwillige medewerkers van Buurtservice. Samen zetten de verschillende medewerkers van Buurtservice hun talenten in om de leefbaarheid in de buurt te vergroten en verbindingen tussen inwoners te versterken.

Samenwerken met bedrijfsleven
Buurtservice biedt jaarlijks plek aan ongeveer honderd mensen die graag op een praktische manier wat voor anderen willen betekenen. Clemens Menting, teamleider Buurtservice, vertelt: “Wij bieden iedereen de mogelijkheid om zijn of haar talenten in te zetten voor een ander en om zichzelf te ontwikkelen. Via GelreWerkt! kunnen personen bij ons komen werken met als doel het vergroten van hun kansen op betaald werk. Tientallen personen zijn de afgelopen jaren uitgestroomd naar betaald werk. Ook zijn er inwoners als vrijwilliger bij ons aan het werk of op basis van arbeidsmatige dagbesteding. Ik ben er trots op hoe wij samen met partners, zoals GelreWerkt!, Woonbedrijf ieder1 en de Praktijkschool, inwoners vooruit helpen!”

De Buurtservicediensten van Perspectief Zutphen ontwikkelen mee met de behoeftes van de samenleving. Zo biedt Buurtservice inmiddels werkplekken voor statushouders, wordt samen met het Taalhuis Lochem-Zutphen aandacht besteed aan taalvaardigheid en wordt er samen met GelreWerkt! nauwer samen gewerkt met het bedrijfsleven. De komende jaren wil Perspectief Zutphen deze dienstverlening verder uitbouwen en actief blijven aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen. Voor meer informatie: www.perspectiefzutphen.nl/buurtservice.