Stedendriehoek

‘Het helpt je over de brug om te gaan computeren’

Wekelijks volgt een enthousiaste groep de cursus Klik & Tik. Er is een groep actief in de Bibliotheek Zutphen en een groep in wijkcentrum Waterkracht. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe deelnemers bij beide locaties. “Het helpt je over de brug om te gaan computeren”, zegt een van de cursisten. ‘De mensen die helpen hebben eindeloos veel geduld’ en ‘het is een gezellige sfeer’ zijn zomaar wat uitspraken van de huidige deelnemers.

“Het internet is voor iedereen. Maar hoe werkt het eigenlijk? En hoe moet je beginnen? Je leert dit soort dingen bij de beginnerscursus Klik & Tik. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt”, aldus de organisatie. “Bij de gratis computercursus Klik & Tik kan iedereen die geen of weinig computerervaring heeft, in stapjes leren hoe de computer of tablet werkt. Het is een toegankelijke en laagdrempelige online cursus waaraan je op elk moment kunt beginnen. Je kunt de delen achter elkaar of los van elkaar volgen in je eigen tempo. Gebruik gerust je eigen laptop of tablet, zodat je thuis ook verder kunt oefenen. Tijdens de cursus is er altijd iemand aanwezig waar jij je vragen aan kunt stellen en die jou helpt.”

De computercursus is wekelijks in Bibliotheek Zutphen op dinsdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en in wijkcentrum Waterkracht op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. “Is dit iets voor jou of iemand die je kent? Bel dan naar de bibliotheek via telefoonnummer 0575-512926 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Iedereen is van harte welkom. Het maakt niet uit of je wel of geen lid bent van de bibliotheek.”