Ondernemend

Jubileum voor Jansen Bouw & Advies

Op 1 april 2024 bestond Jansen Bouw & Advies 10 jaar. Eigenaar Berry Jansen is trots: “Dat ben ik. Vanaf het eerste moment heb ik de handen uit de mouwen gestoken. Mooie projecten heb ik mogen doen en dat hoop ik verder voort te zetten met mijn kennis, expertise en ervaring.”

Bij Jansen Bouw & Advies bent u aan het goede adres voor een kleine klus of een groot project, van ontwerp tot oplevering. Met de brede expertise en het goede netwerk van samenwerkingspartners heeft Berry alles in de hand en heeft u als klant maar met één partij te maken. Hij geeft een duidelijk en realistisch advies en begeleidt de bouw en de klant van A tot Z met een perfect eindplaatje voor ogen.

Wens van de klant
Je realiseert dus kleine klussen en grote projecten. Is dat mogelijk, alleen? “Dat lukt, maar ik doe het niet helemaal alleen. Als het nodig is schakel ik andere professionals in uit mijn uitgebreide netwerk. Mijn voorkeur heeft het om zoveel mogelijk alleen te doen, zodat ik minder afhankelijk ben van anderen en snel kan schakelen bij de keuzes van de klant, want dat zijn er nogal wat. Denk aan het ontwerp, materialen, duurzaamheid en het budget. Een goed plan maakt de bouwfasen inzichtelijk. Dat biedt de klant rust en vertrouwen. Om tot een goed ontwerp te komen, luister ik goed naar de wensen: een bijkeuken met wasmachine, of een uitbouw? Dan vraag ik bij het CODA de originele bouwtekening op. Daarmee ga ik verder tekenen en maak het ontwerp naar de wens van de klant, waarbij ik open en eerlijk ben over de mogelijkheden. Eigenlijk komt het altijd goed.”

Planning en uitvoering
Als je de klant hebt geadviseerd, begint de bouw. Hoe loopt dat? “Wat ik heel fijn vind, is dat ik alle fases in een verbouwing in eigen hand heb. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk mee te denken en te kijken waar de uitdagingen zitten. Belangrijke hobbel bijvoorbeeld kan het beschikbare budget zijn. Met een goed inzicht kun je je daar ook weer op aanpassen. Bijvoorbeeld door mensen bepaalde zaken zelf te laten doen. Mijn werkwijze is dat ik op basis van de wensen en eisen een ontwerp kan maken. Met de klap erop van de klant pak ik de planning, uitvoering en oplevering van het bouwproject op. Daarbij houd ik de klant goed op de hoogte. Klanten geven aan dat ze het heel prettig vinden dat ze maar één aanspreekpunt hebben. Daarnaast hebben ze met mij in principe maar één persoon over de vloer. Eventuele stress daarover kan zo ik voorkomen.”

Werkzaamheden

Voer je alle soorten werkzaamheden uit? “Ja, Jansen Bouw & Advies is breed inzetbaar. Van de verbouwing van een toilet, badkamer of keuken, tot het realiseren van een uitbouw aan een woning. De afwisseling van de klussen en projecten maken mijn werk leuk. Overdag voer ik werkzaamheden uit, en in de avond ga ik op offertegesprek bij de klant. Tijdens een dagje ‘administratie’ maak ik offertes of 3D-tekeningen via mijn digitale programma’s en bestel ik alle materialen voor de week erna. Elke dag is anders, een verbouwing moet gesmeerd lopen, dus alle mogelijke hobbels wil ik van tevoren weggenomen hebben. Dat is een goede basis voor een fijne verbouwing.”

Jansen Bouw & Advies
Textielweg 17

7311 GG Apeldoorn
T 06-12355106
E: info@jansenbouwenadvies.nl
I jansenbouwenadvies.nl