Sport

Prestaties en gezelligheid gaan hand in hand bij Mixed Hockey Club Zutphen

Hockey kent een lange traditie in Zutphen. De historie gaat zelfs terug tot 1917, als in november dat jaar de Mixed Hockey Club Zutphen, kortweg MHCZ, wordt opgericht. Deze oudste sportclub van Zutphen had haar thuisbasis jarenlang op de havezate de Boedelhof, totdat in 2004 werd verhuisd naar een prachtige plek aan het Jelle Zijlstrapad op Sportpark Zuidveen.

Anno nu is MHC Zutphen een levendige, sportieve en gezellige vereniging waar veel mooie prestaties worden behaald. De club beschikt over vier hockeyvelden en een gezellig clubhuis met veel ruimte voor leden en toeschouwers. Daar ben je welkom, kun je bijkomen van een spannende wedstrijd en als team je tactiek bespreken om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Het clubhuis wordt ook ingezet voor andere doeleinden. Zo kun je er buiten de trainingen en wedstrijden om met elkaar iets eten of drinken.

Al vanaf 5 jaar kun je meedoen!  

Elk seizoen gaan we van start met ± 30 competitieteams: senior- en juniorteams die elke week twee keer trainen. Ben je daar nog helemaal niet aan toe, maar wil je wel graag gaan hockeyen, dan is er elke zaterdagochtend de Benjamintraining. Al vanaf 5 jaar ben je daar welkom. Onze trainers leren je de eerste hockeytechnieken aan en je oefent in samenspelen. Na een jaar Benjamintraining (je kunt ook tijdens het seizoen mee komen doen), krijg je een plek in een E- of F-team en ga je echte wedstrijden spelen op een kwart of half hockeyveld. Bij MHCZ is sportief presteren net zo belangrijk als fijn samenwerken in een team, want prestaties en gezelligheid gaan bij ons hand in hand.

Juniorenteams

Vanaf dat je een jaar of 10 bent, ga je in een elftal spelen. Thuis of samen met je team op pad naar een uitwedstrijd. Tot je 18e zit je achtereenvolgens in een D-, C-, B- of A-team. Daarna mag je je kwaliteiten en inzet tonen in een seniorteam, bij trimhockey of in een trainingsgroep. Voor elk wat wils dus. In de winter verhuizen we naar de zaal, waar je in de zaalhockeyperiode aan je technieken werkt en op een andere manier met hockey bezig bent. Ben je benieuwd naar wat er allemaal kan en mogelijk is? Kijk dan op www.mhczutphen.nl.

G-hockey

Naast het reguliere hockey, bieden we ook hockey voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 7 jaar. Zij trainen wekelijks en spelen ook competitiewedstrijden. Kijk voor meer info op de website.

Proberen?

Op zondag 16 mei doen ook wij mee met de Roefeldag, een Zutphense activiteit die het mogelijk maakt voor kinderen in groep 5, 6, 7, of 8 om allerlei sporten uit te proberen. Zie Sport-Roefelen in Zutphen.

Zit je op de lagere school, doe je niet mee met de Roefeldag, maar wil je toch een keer hockeyen: kom op zondag 16 mei naar MHCZ. Meld je aan bij ledenadministratie@mhczutphen.nl, wij zorgen voor een gezellige training! Je kunt kiezen of je van 9.30 tot 10.30 uur, van 11.00 tot 12.00 uur of van 12.30 tot 13.30 uur wilt komen. Als jij zorgt voor sportieve kleding en sportschoenen, dan zorgen wij voor eenmalige bitjes, een hockeystick kun je natuurlijk lenen van de club!

Als je verder wilt met hockey, kun je eerst 3 proeflessen achter elkaar volgen, instroom op elk moment mogelijk, en na 3 keer kun je besluiten of je door wilt gaan en lid wilt worden. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring kom je bij de Benjamins (5 tot 9 jaar), de Basistraining (vanaf 9 jaar) of direct in een elftal terecht. Hoe leuk is dat?

Vrijwilligers welkom!

Door ‘boeien en binden’ wil MHCZ meer mensen enthousiast maken en houden voor hockey. Dat doen we door allerlei activiteiten te organiseren, zoals coachavonden, cursussen en bijvoorbeeld ook feesten om onze kampioenen in het zonnetje te zetten. Om de club goed draaiende te houden zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Onder het mom ‘vele handen maken licht werk’, verwelkomen we graag (groot)ouders van leden, scholieren die stageplekken zoeken en andere geïnteresseerden die onze club een warm hart toedragen.

Hockeyclinics en meer

Naast wedstrijden in competitieverband, stelt MHCZ haar clubgebouw en velden graag beschikbaar voor scholen en sportverenigingen die een hockeyclinic willen houden. Ook werken wij graag mee aan speciale acties op de velden of in het clubgebouw, zolang die binnen onze mogelijkheden passen.

Wil jij lid worden of je voor onze club inzetten? Stuur dan een mailtje naar info@mhczutphen.nl. We begroeten je graag tijdens een trainingsavond of in het weekend. Graag tot dan!