112

Automobilist ramt lantaarnpaal in Apeldoorn en wordt aangehouden

APELDOORN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed nadat hij met zijn auto op de Kayersdijk in Apeldoorn de macht over het stuur verloor en een lantaarnpaal omver reed. Eén vrouw moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijdt. 

De hulpdiensten werden tegen 01.20 uur gealarmeerd nadat de automobilist in de bocht op de Kayersdijk de macht over het stuur verloor. De automobilist ramde vol een lantaarnpaal en kwam na enkele meters tot stilstand met zijn auto. Door de klap kwam een van de inzittenden, bekneld te zitten. Zij moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijdt en werd daarna door het ambulancepersoneel nagekeken en behandeld. Van de vier inzittenden, hoefde uiteindelijk niemand mee naar het ziekenhuis. 

De bestuurder werd door agenten meegenomen naar het politiebureau nadat een blaastest positief bleek te zijn. Op het bureau zullen agenten vaststellen hoeveel alcohol de automobilist op had.