Ondernemend

Syndic specialist in kunststof kozijnen

Eigenaren van Syndic Ismet Kocer en Mirjam Huisman zijn trots op hun bedrijf voor kunststof kozijnen, gevelbekleding, veranda’s en overkappingen, waarvan zij ook zelf de fabricage doen. “We zijn vooral specialist in de kunststof kozijnen. En omdat we het productieproces zelf doen, hebben we korte lijnen, kunnen snel schakelen en zijn flexibel om aan de klantwens tegemoet te komen.”

Kunststof kozijnen zijn erg gewild vanwege het onderhoudsvriendelijke, duurzame en energiezuinige karakter. Syndic onderscheidt zich doordat ze veel ervaring hebben met renovatie van huizen en panden. Dat maakt dat het advies verder gaat dan alleen het vervangen of de plaatsing van een kozijn. De professionals kijken verder om te komen tot een perfect resultaat.

Maar één keer huis overhoop
Jullie kijken dus verder dan alleen het kunststof kozijn. Ismet: “Het is heel fijn dat we veel ervaring hebben in de renovatie. Dat maakt dat we direct zien hoe de plaatsing nog beter kan. Daarom vragen we de klanten eerst om te vertellen hoe voor hen het perfecte plaatje eruit ziet,   en dan kijken wij wat er mogelijk is.” Mirjam voegt toe: “Dan kan het te vervangen kozijn ineens uitmonden tot een groter raam, of een schuifpui. We verrassen klanten daar echt mee. Dit kan omdat we ook werken met een timmerman, loodgieter en installateur die dan de muren, verwarming, water en licht kunnen meenemen. Dit kan omdat we echt alles zelf doen en in één keer. Onze klanten hebben dan met één partij te maken en hun huis wordt maar één keer overhoop gehaald.” Ismet geeft nog aan dat ze daarvoor een bouwbegeleider aanbieden die de verbouwing coördineert en het aanspreekpunt is.

Productie in eigen hand
Syndic heeft de productie van de kozijnen dus zelf in de hand. Waarom? Ismet: “We kochten de profielen eerst in bij fabrikanten. Maar ik dacht ‘dat kunnen we ook zelf’. Vanuit onze montagehal in Apeldoorn zitten we dicht op de klantwens en kunnen dan heel ver gaan. Dus beter persoonlijk advies en maatwerk. Daarnaast leveren we sneller en hebben scherpere prijzen. We zitten bij het hele proces, van advies tot montage, zelf aan het stuur. Met onze ervaring in de renovatie kunnen we net wat meer doen. We zien meteen wanneer een radiator verplaatst kan worden waardoor een schuifpui mogelijk is. Vaak gaan mensen uit van een oude situatie. Met de eigen productie kunnen we dat maatwerk bieden. De nieuwe generatie kunststof kozijnen is bijna niet te onderscheiden van hout. Ook in alle RAL-kleuren.”

Subsidies mogelijk
Bij de keuze voor kunststof kozijnen hoort ook subsidieadvies? Mirjam: “Ja, inderdaad. Ze zijn heel duurzaam, in gebruik en qua besparing op energie. Daarvoor zijn subsidies beschikbaar. We hebben goed zicht op wat dit voor de klant betekent. Aan iedere offerte wordt ook een formulier subsidieaanvraag toegevoegd. Bijvoorbeeld HR++ ramen isoleren optimaal, zijn geluidswerend en onderhoudsvriendelijk. Deze materialen hebben het inbraakpreventie SKG-keurmerk. Zo moet het hele plaatje kloppen en gaan we dus in veel opzichten een stapje verder. Dat maakt ons werk zo de moeite waard en daar gaan we voor.”

Syndic Service
Boterweg 6

7371 GK Loenen
T 055-3016772/06-10360533
E info@syndic.nl
I www.syndic.nl