Ondernemend

De autovakantie-checklist!

De vakanties gaan weer van start en de zomer komt steeds dichterbij. Dit betekent dat we in Nederland massaal de auto pakken om op vakantie te gaan in eigen land of in het buitenland. Populaire landen voor de zomervakantie zijn Frankrijk, Spanje en Italië. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het vliegtuig te pakken, maar de meeste mensen hebben toch de voorkeur voor de auto. Je bent met de auto flexibel in tijd en spullen. Je vaak meer spullen meenemen en zelf kiezen hoe laat je weg rijdt vanaf huis. Een auto biedt daarnaast ook de vrijheid om op je eigen tempo het land te verkennen. Ga jij deze vakantie ook op reis met de auto? Vergeet dan niet goed te checken of je alle spullen bij je hebt. Maak daarom gebruik van deze autovakantie-checklist!

1. Geldige documenten

Heb je alle geldige documenten bij je? Dit omvat je rijbewijs, paspoort of ID, eventuele visumdocumenten, kentekenbewijs en verzekeringspapieren. Zorg er daarnaast ook voor dat deze documenten up-to-date zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Deze documenten zijn erg belangrijk als je naar het buitenland reist.

2. Veiligheidsuitrusting

Een goede veiligheidsuitrusting zorgt ervoor dat je veilig de weg op kan tijdens een autovakantie. Neem daarom een verbanddoos, gevarendriehoek en veiligheidshesjes mee voor tijdens noodgevallen. Een goede veiligheidsuitrusting kan het verschil maken in geval van pech of een ongeluk onderweg. Neem ook een reserveband, gereedschap voor bandenwissel en startkabels mee voor het geval dat.

3. Noodvoorzieningen

Naast veiligheidsuitrusting is het ook belangrijk om noodvoorzieningen mee te nemen voor onverwachte situaties. Denk aan water en niet-bederfelijk voedsel, een zaklamp met extra batterijen, dekens en warme kleding voor noodgevallen, en een EHBO-kit met medicijnen en verbandmiddelen. Met deze voorzorgsmaatregelen ben je goed voorbereid op alle eventualiteiten tijdens je reis.

4. Navigatie

Een goede navigatie is onmisbaar tijdens een autovakantie, zeker als je naar een plek gaat waar je nog nooit bent geweest. Zorg er daarom voor dat je een betrouwbaar GPS-navigatiesysteem hebt of dat je kaarten van je bestemming bij de hand hebt. Vergeet ook niet om de route van tevoren te plannen en eventuele omleidingen of wegwerkzaamheden te controleren.

5. Water en snacks voor onderweg

Tijdens lange autoritten is het belangrijk om gehydrateerd te blijven en voldoende energie te hebben. Het kan voorkomen dat je onderweg tijdelijk geen benzinestation tegen komt waar je water en snacks kan halen of dat alles nog dicht is omdat je midden in de nacht gaat rijden. Neem daarom voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Dit helpt je om alert en geconcentreerd te blijven tijdens het rijden en voorkomt dat je hongerig of uitgedroogd raakt.

6. Auto-onderhoud uitrusting

Een goed onderhouden auto is essentieel voor een probleemloze autovakantie. Controleer daarom voor vertrek het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning van je auto. Neem ook reserve-olie en koelvloeistof mee voor noodgevallen, samen met een toolkit voor eenvoudige reparaties onderweg.

7. Entertainment voor de kinderen

Als je met kinderen reist, is het belangrijk om voldoende entertainment mee te nemen om ze bezig te houden tijdens lange autoritten. Denk aan kinderboeken, tekeningen, spelletjes en een IPad met films en programma’s. Vergeet ook niet om voldoende snacks en drankjes mee te nemen zodat ze niet hongerig raken.

8. Kussens en dekens

Om jezelf en de kinderen comfortabel te houden in de auto is het handig om kussens en dekens mee te nemen. Vooral in de nacht kan dit goed van pas komen. Een auto kan snel erg koud of warm worden en het slapen in de auto zal comfortabeler zijn met een kussen. Zo komen jullie allemaal uitgerust aan op de bestemming.

9. Extra opslag voor de bagage

Met de nodige bagage en uitrusting voor je autovakantie is extra opslagruimte vaak erg handig. Overweeg daarom het gebruik van dakdragers of een dakkoffer van Thule om extra bagage mee te nemen zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in je auto. Bestel deze uitrusting ruim van tevoren bij Autovoordeelwinkel zodat je alles goed kan monteren voordat je op vakantie gaat. Met deze extra opslagruimte zorg je ervoor dat je auto niet te vol raakt en alle passagiers comfortabel kunnen zitten.

10. Huisdierbenodigdheden

Reis je met huisdieren? Zorg er dan voor dat je ook alle benodigdheden voor je huisdier meeneemt. Denk aan voedsel en water, een reismand of veiligheidsharnas, poepzakjes en schoonmaakmiddelen voor onderweg. Zo kan ook jouw huisdier comfortabel mee in de auto naar de vakantiebestemming.