Stedendriehoek

Samen in actie voor de Toren-Kunst-Kamer

ZUTPHEN – Cultuurhuis Geweldig! en Advidens, zelfstandig adviseur van de Regiobank, hebben de handen ineengeslagen om de Toren-Kunst-Kamer te realiseren. Er worden al verschillende creatieve activiteiten georganiseerd in de sfeervolle Torenkamer, zoals schilder- en schrijfworkshops. Ook heeft een groepje bewoners er al samen een mooi, kleurrijk kleed gevilt voor aan de wand.

“Hoe leuk zou het zijn als er nog veel meer mogelijk wordt? Gezellig samen handwerken, diamond painten of bloemschikken? Creatieve technieken leren zoals tuften, spinnen of portret tekenen? Om dat voor elkaar te krijgen is er een Samen voor de Buurt-actie gestart. Help jij mee?” vraagt Patricia Withagen.

Samen voor de Buurt is een landelijk platform van de Regiobank, om bekendheid te geven aan lokale initiatieven en er geld voor in te zamelen middels crowdfund-acties. Het samen realiseren van projecten in de buurt of wijk, past bij het doel van de Regiobank om een ‘buurtzame bank’ te zijn. Het Zutphense kantoor Advidens van Regiobank en Cultuurhuis Geweldig! zijn samen de actie gestart om de Toren-Kunst-Kamer te realiseren. Het doel is om ruim €3000,- in te zamelen om de inrichting geschikter te maken, de bekendheid te vergroten en het aanbod van creatieve activiteiten uit te breiden.

In ruil voor een donatie is er een divers palet aan beloningen beschikbaar. “Natuurlijk zijn daar creatieve activiteiten bij, zoals meedoen met een workshop tuften of autobiografisch schrijven of een groepsworkshop schilderen met familie, vrienden of het team. Ook kun je kiezen voor zoete of hartige verrassingen, huisgemaakt door de vrijwilligers van Cultuurhuis Geweldig!, of gezellig genieten van een groepslunch met verse soep, belegde broodjes en quiche. Nog niet bekend met Cultuurhuis Geweldig!? Een rondleiding op de locatie, inclusief de Torenkamers en de Kapel, behoort ook tot de mogelijkheden.”

Op het moment van schrijven van dit bericht heeft de Toren-Kunst-Kamer al 31 supporters die samen een bedrag van €2500,- hebben gedoneerd. “Dat is al heel mooi, maar toch is alle steun nog welkom. Als er meer dan het doelbedrag wordt opgehaald, kunnen er extra materialen en gereedschappen worden aangeschaft om nog meer mogelijk te maken. Kijk op de campagnepagina voor meer informatie en alle beloningen: https://ap.lc/ttzRA.”