Stedendriehoek

Schilderen, speuren of spelenderwijs Zutphen ontdekken

ZUTPHEN – Wil je in de herfstvakantie Zutphen beter leren kennen op een unieke en betaalbare manier? Dan is QULA Zutphen City Trail een betaalbare optie. Je kunt GPS gebruiken om de mooiste pleinen, straten en monumenten te vinden. Ondertussen speel je een leuk spel, beantwoord je vragen en doe je opdrachten. Allemaal op je smartphone. Geen saaie gids, maar jij bepaalt waar je begint, stopt en pauzeert. Geen reservering nodig.

Qula is de ideale budgetactiviteit voor kleine groepen. Je kunt beginnen wanneer je wilt. Prijs per groep van 2-6 personen, 3 uur, vanaf €31,-. Als je met verschillende teams speelt, wint het team met de meeste punten. Ook wanneer je met één groepje speelt, is de speurtocht zó ontzettend leuk om te doen. Er zijn 16 verborgen plekken die je moet vinden, goed voor zo’n 2 uur plezier en gezelligheid! €49,- per team, (max. 6 personen), 16 verborgen plekken, ongeveer 2 uur, 5,3 km. Start Bourgonjetoren, Waterstraat, Zutphen.

Schatzoeken met Jan en Jutte
Ga schat zoeken met Jan en Jutte: in ongeveer 1,5 uur speuren in de binnenstad van Zutphen op zoek naar de juiste antwoorden en naar de schat. Wanneer de speurtocht helemaal zonder fouten gemaakt is, kan de schatzoeker zijn schat ophalen bij de VVV Zutphen. De speurtocht ‘Schatzoeken met Jan en Jutte’ is verkrijgbaar bij VVV Zutphen en geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.

Familieworkshop Stevige stadsmuren schilderen
Laat je fantasie de vrije loop en schilder je eigen versie van een stadsmuur in deze workshop in het Stedelijk Museum. Voor kinderen vanaf 7 jaar en leuk voor het hele gezin. Eerst vertelt een museumdocent kort over middeleeuwse stadsmuren. En dan ga je zelf een stadsmuur ontwerpen en schilderen. Je kunt ook nog inspiratie opdoen in de tentoonstelling ‘Als stadsmuren konden spreken…‘. Wat zou jouw stadsmuur vertellen? Datum: zondag 23 oktober. Tijdstip: 14.00 tot 15.30 uur. Prijs: €4,50 per persoon. Kom je met meerdere mensen? Dan krijg je korting. Er is plek voor maximaal 20 personen. Aanmelden kan via aanmeldingen@museazutphen.nl.
Adres: ’s Gravenhof 4 7201 DN Zutphen, www.museazutphen.nl

Kinderworkshop Maskers maken
In de tentoonstelling ‘Niets gaat verloren – Aanwinsten 2008-2022‘ in het Stedelijk Museum hangt een wand vol maskers: de serie Einzelgängers van Arie Schippers. In de workshop op 27 oktober kunnen kinderen vanaf 6 jaar hun eigen masker maken. Griezelig, vrolijk, vreemd – alles mag.
Adres: ’s Gravenhof 4 in Zutphen, www.museazutphen.nl

Tabletgame Family Challenge
Wil je de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen beleven? Doe dan samen met je gezin of familie de Family Challenge in het Stedelijk Museum Zutphen. Deze tabletgame daagt je uit om het ‘Verhaal van Zutphen’ te ontrafelen en de pronkstukken van het museum in een nieuw licht te zien. Vind je weg uit een ‘Doolhof van Zutphen’, maak een puzzel en ‘Raak het wapen van Zutphen’. De Family Challenge is geschikt voor families en gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. De tabletgame heeft 12 opdrachten, maar je hoeft ze niet allemaal te spelen. Voor slechts €7,50 per tablet/gezin. Adres: ’s Gravenhof 4 in Zutphen, www.museazutphen.nl

Een koffer vol kunst
‘Een koffer vol kunst’ is de creatieve speurtocht van Museum Henriette Polak. Kinderen krijgen bij de balie een koffertje met een boekje met allerlei activiteiten die ze in het museum kunnen doen. Spelletjes, tekenen en zelf een digitale tentoonstelling maken. Door veel zelf te doen, leren ze vanzelf meer over de museumkunst. Het boekje mag na de speurtocht mee naar huis.

De Verloren Muntschat
Help jij Hans om de verloren munten terug te vinden in Museum Henriette Polak? Met deze audiotour reis je door de spannende geschiedenis van Zutphen, maak je kennis met bijzondere mensen uit het verleden én kun je zelf een bronzen, zilveren of gouden munt winnen.
Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 11.00 17.00 uur.
Adres: ’s Gravenhof 4 in Zutphen.

Outdoor escape
Outdoor Escape is een speurtocht door het centrum van Zutphen, waarbij je met verschillende teams tegen elkaar speelt. Zijn jullie met een klein aantal personen, dan kun je de Outdoor Escape ook met één team spelen. Het start- en eindpunt is bekend, maar lukt het om het juiste spoor te vinden naar dit eindpunt?
Je ontvangt een fotokaart en een plattegrond van de stad. De plattegrond is verdeeld in vakken. In elk vak moet je de locatie zien te vinden die is afgebeeld op de fotokaart. Is dat gelukt, dan maak je snel een groepsselfie om vervolgens door te kunnen naar het volgende vak. Is het vak niet juist, dan hebben jullie pech en zal je moeten doorzoeken. Outdoor Escape is een speurtocht die makkelijk te onderbreken is door een pauze of koffiestop.  Voor meer informatie, bel 085-4019764 of mail naar info@uitjesinzutphen.nl