Stedendriehoek

Primeur voor festival Foodwall

ZUTPHEN – In het laatste weekeinde van juli wordt de Zutphense Houtwal omgetoverd tot Foodwall. Dit sfeervolle festival staat geheel in het teken van food, drinks & music en is er voor iedereen, van jong tot oud.

Maar liefst 25 foodtrucks staan er op Foodwall. De ideale gelegenheid om te proeven van lekkernijen uit alle windstreken. Een greep uit het aanbod: Taiwanese broodjes, American food, Peruaanse hapjes…Liever iets van dichter bij huis? Op Foodwall kun je ook terecht voor een gehaktbal, tosti of Duitse braadworst. En de kleintjes (maar ook de groteren) kunnen lekker smullen van fruitdrank, ijs en aardappeltwisters.

Drinks
Bij de foodtrucks kun je terecht voor koffie, smoothies en milkshakes. Frisdrank, bier en wijn worden geschonken aan de bar. Even relaxen? Neem je hapjes en drankjes mee en vlei je neer op een kleedje in het gras, waar je van een afstandje de lekkernijen én de sfeer kunt proeven.

Music
Foodwall is meer dan food & drinks, Foodwall is ook music. Vrijdag zorgen verschillende acts voor een mix van country, blues en Americana. Stilstaan of rustig blijven zitten? Op zaterdag gaat je dat waarschijnlijk niet lukken, want dan is er dampende, stampende rock ‘n’ roll, soul en funk! Ben je meer van de easy listening? Kom dan op zondag, wanneer het tempo iets lager ligt met diverse akoestische optredens.

Deze eerste uitgave van Foodwall wordt georganiseerd door Erik Nengerman en Anton Menkveld. Foodwall is een productie van Stichting AIR. Nengerman en Menkveld zijn verantwoordelijk voor de totale productie. Erik Nengerman is muzikant, eigenaar van evenementenbureau Erik Evenementen en hij exploiteert de Pancake Saloon, een mobiele pannenkoekenwagen. Anton Menkveld is eigenaar van cocktailbar MixxiM|Lounge & Cocktails.
Samen zijn zij verantwoordelijk voor de complete organisatie van een groot aantal evenementen in Zutphen, waaronder het IJsselfestival, Live at the Brons, de Zutphense Zomerfeesten, Koningsdag Zutphen en Woodwall; dat laatste is een voormalig muziekfestival op Hemelvaartsdag met circa 8000 bezoekers, dat altijd op de Houtwal plaatsvond.

Data en tijden
Foodwall is gratis te bezoeken op vrijdag 29 juli van 16.00 uur tot middernacht, zaterdag 30 juli van 13.00 uur tot middernacht en zondag 31 juli van 13.00 tot 20.00 uur. Bij de foodtrucks kunnen bezoekers alleen contant betalen, maar bij de bar kunnen ze (extra) pinnen. Het volledige programma van Foodwall staat op www.foodwallzutphen.nl.

Een trein- en/of buskaartje van en naar het festival kan eventueel worden besteld bij Arriva via de website: https://www2.arriva.nl/reisproducten-tarieven/e-tickets/e-ticket-foodwall/