Stedendriehoek

Popronde 2017 weernin stedendriehoek

STEDENDRIEHOEK – De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, heeft de data voor de editie van 2017 bekend gemaakt. Van 14 september tot en met 25 november toert de karavaan met circa 130 talentvolle artiesten – in het verleden onder andere Kensington, Dotan, Rondé en HAEVN – door het hele land. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen, en de Popronde reist daarna door langs veertig andere steden, om groots te eindigen met een spetterend eindfeest in Amsterdam.

De Popronde strijkt in 2017 ook neer in de stedendriehoek: op vrijdag 15 september in Apeldoorn, op zondag 22 oktober in Zutphen en op zaterdag 11 november in Deventer. Nadat er vorig jaar vier nieuwe steden werden toegevoegd aan het programma, was er dit jaar nog plek voor één nieuwe stad: het Drentse Meppel werd uitgekozen. “Met deze laatste toevoeging is het tourschema vol”, aldus Chris Moorman, hoofd Marketing van de Popronde. “In de elf weken dat de Popronde plaatsvindt, zijn nu iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gevuld. De periode gaan we niet uitbreiden, in Nederland groeien we niet verder dan dit. De volgende stap moet over de grens zijn.”

De inschrijvingen voor Popronde 2017 sluiten op woensdag 1 maart, klokslag middernacht. Tot die tijd hebben talentvolle Nederlandse acts de kans om zich in te schrijven, om uiteindelijk deel uit te maken van de selectie voor Popronde 2017. Deze selectie wordt gemaakt door een selectiecommissie, die bestaat uit circa honderd ‘muziekprofessionals’, mensen die op artistiek-inhoudelijk niveau werkzaam zijn in de Nederlandse muzieksector. De selectie voor Popronde 2017 wordt op 1 mei bekendgemaakt.
Meer informatie over het festival, de data en de steden is te vinden op de website www.popronde.nl