112

[VIDEO] Oldtimer zwaar beschadigd na ongeluk in Epe

Een beruchte kruising in Epe was vanmiddag het toneel van een forse botsing tussen twee auto’s. Hoewel er gelukkig geen gewonden vielen, was er flinke schade aan beide voertuigen, dat schrijft dagblad de Stentor. Een daarvan was een zeldzame oldtimer waar er maar een paar van op de Nederlandse weg rijden.

Het is in het verleden al vaker mis gegaan op de kruising tussen de Meent en de Zuukerenkweg in Epe. Verkeer dat vanaf de Zuurkerenkweg de Meent over wil steken heeft een stopbord wat niet altijd door bestuurders wordt opgemerkt. Het is nog onduidelijk wie er fout zat bij de botsing van vanmiddag, maar de schade was groot. Een bestuurder van een oldtimer die over de Meent reed, botste er met de bestuurder van een Volkswagen Cady.

De oldtimer, een zeldzame Ford Taunus 15M-R.S. lag volledig in de kreukels en raakte total loss. Ook de Volkswagen Cady raakte fors beschadigd. Beide bestuurders hielden geen zware verwondingen aan de botsing over. Zij hebben een verklaring afgegeven bij de politie en de schadepapieren ingevuld. De kruising is vanwege de botsing in beide richtingen volledig afgesloten.

Het desbetreffende kruispunt in Epe was in het verleden al meerdere keren het decor van forse botsingen. In maart vielen er nog twee gewonden op de kruising. De gevaarlijke situatie op de kruising is dan ook bekend bij de gemeente dat sinds 2014 al meerdere aanpassingen liet doen.