112

Auto brandt volledig uit Bussloo

Een elektrische auto is donderdagavond volledig in vlammen opgegaan op het parkeerterrein van recreatieplas Bussloo in Wilp. De oorzaak van de brand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Even voor middernacht kreeg de brandweer een 112 melding binnen dat er een auto in brand zou staan op een parkeerplaats langs de Kneuterstraat. De brand werd ontdekt door twee voorbijgangers die onderweg waren naar huis. Zij vertelden dat zij een oranje gloed zagen en eerst dachten dat het een groot kampvuur was. Toen ze beter gingen kijken bleek het een auto te zijn die volledig in brand stond.

De gealarmeerde brandweerlieden uit Twello waren snel ter plaatse. Bij aankomst bleek de auto al zo goed als helemaal uit te zijn gebrand. Alleen het frame van de auto was over. De brandweer doofde het vuur al ging dat niet geheel eenvoudig.

De auto bleek namelijk elektrisch te zijn. Om die redenen werd er een adviseur gevaarlijke stoffen en een officier van dienst ter plaatse gevraagd. De oorzaak van de brand is niet bekend en zal ook een raadsel blijven gezien er van de auto vrij weinig over is. De politie sluit echter brandstichting niet uit. Het wrak zal door een berger worden afgesleept.