Stedendriehoek

Miljuschka’s festival DiscoDip een culinaire trip van drie dagen

BUSSLOO – Na jaren de lekkerste dingen over de hele wereld te hebben gezocht, gegeten en gekookt, brengt Miljuschka Witzenhausen nu alles samen op een festival: DiscoDip. “Het festival voor alle lekkerbekken van Nederland. Natuurlijk zijn er alle parels rondom eten en drinken die ik hoogstpersoonlijk voor jullie heb geselecteerd. We gaan ook zelf aan de slag met gerenommeerde ambachtslieden in de keuken. Dus er zijn workshops en demonstraties. Het wordt ook echt een feestje. Dus dansen tot we erbij neervallen en daarna marshmallows roosteren op een kampvuurtje.”

Het festival vindt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei plaats in recreatiegebied Bussloo. Zaterdag 25 mei is al uitverkocht. Kaarten voor vrijdag en zondag zijn vanaf 35 euro nog verkrijgbaar in de ticketshop: discodip.nl/tickets. Miljuschka vindt het heerlijk om er zelf af en toe ook echt uit te zijn. Daarom is DiscoDip alleen voor volwassenen en dus een 18+ festival.

“Ik weet als geen ander wat lekker eten is. Het allerlekkerste vinden om in je mond te stoppen is mijn jarenlange obsessie, hobby en sport. Het beste eten wat er vindbaar is in Nederland, zal dan ook op het festival komen te staan. Ik noem een paar toppers: de gevulde bolus van Robert, to die for slagroomtruffels, bao buns, overvolle borrelplanken, sjieke snacks en nog veel meer. Nu hoef je niet meer stad en land af te rijden of te vliegen. Je vindt het beste van alles op één festival.”

Wat eet je op DiscoDip?

Toetjestrein

“Stap in mijn toetjestrein en maak de reis van mijn dromen. Ja, je stapt écht in een treintje en je maakt drie overheerlijke stops. Geloof me, dit wil je niet missen.”

Haute frituur

“Ik ben dol op een goede snack en die mag op een feestje zoals DiscoDip zeker niet ontbreken. Dus van mini-FEBO-kroket uit de muur tot Sjieke Snacks, je vindt het in de haute frituurhoek.”

Franse bistro

“Oui, oui! Begin met een glas Champagne en een oester en hop door naar de raclette, van De Raclette Club, om te eindigen met een versgebakken Bubu crêpe. Waan je in mijn Franse bistro.”

Comfort food

“Rijen rokende barbecues met hamburgers of Birria taco’s van Smokey Goodness met Jord Althuizen als pitmaster of een overheerlijke Karma Kebab. Comfort food ten voeten uit. Sit back and relax!”

Mamma Mia Italia

“Terwijl Giovanni jou in het Italiaans toezingt, smikkel je een antipasti-plank van De Borrelplank leeg en kun je nog een pizza uit de houtoven halen bij Stile Sud.”

Asian corner

“Stap in mijn stukje Azië en geniet van zoveel lekkers, bao buns, sandwiches, gyoza’s, gado gado, chicken karaage, Het is te veel om op te noemen!”

Drinken

“Bij een feestje hoort een drankje. Daarom vind je bij ons een breed aanbod, inclusief zalige 0.0 dranken zodat je ook alcoholvrij kunt genieten. Maar ook zijn er de beste cocktailshakers. Serieuze wijnkenners die de mooiste wijnen uit alle streken hebben geselecteerd en uitleggen en een Italiaanse biertuin. Eigenlijk alles op het gebied van drinken komt hier samen. Dus laat je verwennen door sommeliers bij de wijnbar met keuze uit dertig wijnen (ook 0.0 wijnen), een breed scala aan heerlijke bieren in de biertuin, cocktails, mocktails, (alcoholvrije) scroppino’s, koffie, frisjes en ijskoude flessen water. Er is aan alles gedachtCheers! Sip back and relax!”

Dansen

“Of we alleen maar gaan eten en drinken op DiscoDip? Nee, natuurlijk niet! Natuurlijk gaan we ook met de voetjes van de vloer en vieren we samen het leven. We gaan dansen bij Rogor Diapari, Nathalie Patty en Alamaison.” Bezoekers kunnen prijzen winnen bij de DiscoBingo. Er valt van alles te shoppen op Oma Stien’s markt, maak een rondje in de Toetjestrein, volg één van de vele workshops, duik in de photobooth en rust even uit in de hangmattenboom onder het genot van een goed glas wijn en een schaaltje oesters, terwijl je toegezongen wordt door Giovanni.”

Gratis workshops

“Ik heb al mijn culinaire helden gebeld om te vragen of ze hun keukengeheimen uit de doeken willen doen. Volg een workshop en leer Carbonara maken van Roberta Pagnier, of Sambal van Vanja van der Leeden. Met Anouk Glaudemans maak je mijn bananenbrood en de echte guacemole leer je van de Mexicaanse Karla Plancarte. Je kunt ook een masterclass volgen op DiscoDip. Zo kun je bijvoorbeeld de kunst van het BBQ’en leren van chef Michel van Big Green Egg. Of heb je altijd al willen weten hoe rosé nu aan zijn kleur komt? Astrid Joosten (van Astrid en Thérèse) leert je álles over wijn onder het genot van een aantal heerlijke proefglazen.”

Voor meer informatie, neem contact op via info@discodip.nl