Stedendriehoek

Van deur-tot-deur vervoer met PlusOV

STEDENDRIEHOEK – Met ingang van 1 januari 2017 stopt Regiotaxi Gelderland met het van deur-tot-deur vervoer.

Vanaf deze datum wordt dit vervoer in de regio Stedendriehoek geregeld vanuit een nieuwe, regionale vervoerscentrale die de naam PlusOV heeft gekregen. De ‘plus’ in deze naam staat voor het aanvullend vervoer voor mensen met een beperking en voor mensen die wonen in gebieden waar het gewone openbaar vervoer niet rijdt.

Inwoners die nu een Regiotaxi Gelderland-vervoerspas hebben, krijgen deze maand al een brief over hun nieuwe vervoerspas. Bij deze brief zit een machtigingsformulier voor toekomstige vervoerskosten. Vanwege de veiligheid in het voertuig en het gemak voor de reiziger, wil PlusOV dat reizigers op rekening reizen. Zij krijgen ook het verzoek een pasfoto mee te sturen met de machtiging. Deze pasfoto komt op de nieuwe vervoerspas.

Ruim 15.000 inwoners in de regio Stedendriehoek maken gebruik van speciaal vervoer. Vanaf 2016 werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen samen om hun inwoners nog beter van dienst te zijn. Zij doen dit in een nieuwe vervoerscentrale met de dienstverlening PlusOV. Meer informatie vindt men op de website www.plusov.nl.