Sport

Vloon in strijdperk tegen Vloon

LIEREN – De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is in volle gang en tot oktober worden de poulewedstrijden gespeeld, op weg naar de halve finales. Regelmatig verschijnen er verslagen van de verrichtingen in Nieuwsblad Stedendriehoek. Soms komt hierbij bijzondere rivaliteit om de hoek kijken, zoals dit keer in de partij tussen Reinders Makelaars en Exploitatiemij. Vloon. Bianca en Cees-jan Vloon, zus en broer, kruisen de golfdegens!

Op het terras wachten Frank Reinders, Cees-jan en Henk Jan Regeling, waarvan de laatste twee het team van Exploitatiemij. Vloon vormen, op de komst van Bianca, de speelpartner van Frank. Als Area Vice President van Collibra, een Belgisch softwarebedrijf dat actief is in data-intelligence voor bedrijven als Heineken en L’Oréal, heeft Bianca een drukke dag achter de rug en een ronde golf is dan een welkome afleiding. Hoewel, haar broer als tegenstander betekent opnieuw presteren.

Naast Exploitatiemij. Vloon, pandeigenaar van een aantal mooie horecazaken in Apeldoorn waaronder Café Het Oude Huis, is Cees-jan ook eigenaar van Check-U, dat preventief laboratorium-bloedonderzoek doet. Hij doet dit jaar voor het eerst mee met de Stedendriehoek Businesscompetitie. “Voor mij een van de redenen om weer lid te worden van De Scherpenbergh. Vooral de sfeer en het informele karakter spreken mij aan.” Speelpartner Henk Jan heeft een installatiebedrijf onder dezelfde naam en het team is tot stand gekomen via de Golfballen, een club enthousiaste golfers rond een aantal bedrijfsleden van De Scherpenbergh, geleid door Cees-jan als voorzitter. “Naast de vaste maandagen, gaan we regelmatig op reis. We bestaan ondertussen tien jaar en zijn een hechte club.”

Frank, eigenaar van het bekendste Apeldoornse makelaarskantoor, heeft Bianca ondertussen tot rust gebracht, want er staat voor haar heel wat op het spel. “Mijn moeder en broer golfen al heel lang. Ondertussen begint mijn spel aardig vorm te krijgen en komt mijn handicap al aardig in de buurt van Cees-jan. Maar, voorlopig ben ik de underdog.” Op weg naar de eerste afslagplaats voert Frank nog snel een zakelijk telefoongesprek. Naast makelaars bestaat het team van Reinders ook uit hypotheek- en bedrijfsonroerendgoed adviseurs en doen zij taxaties. Niet iets wat je direct even los kunt laten.

Cees-jan en Henk Jan laten de rustige voorbereiding gelden met hun eerste drives. Frank en Bianca beginnen de partij nog een beetje onrustig, maar weten de eerste hole toch in hetzelfde aantal slagen uit te spelen. Uiteindelijk gaat de winst nipt naar Exploitatiemij. Vloon. Aangekomen in het clubhuis gaat het gesprek niet meer over golf, maar over recente gebeurtenissen op zakelijk en persoonlijk gebied, waarmee alles relatief wordt. Zeker een partij in de Stedendriehoek Businesscompetitie.

Foto:

Van links naar rechts: Frank Reinders, Bianca en Cees-jan Vloon en Henk Jan Regeling.