Sport

Na Homeless en Home Alone komt Home Again

De wandeling naar het stadion, onder de Veentunnel door. Het biertje op het Supportersplein, een vlugge blik in de Matchday! Beetje ouwehoeren op de tribune, het begroeten van wat bekenden, waaronder de vaste steward van het vak. Hoe lang eigenlijk nog tot de wedstrijd?

Die heerlijke, onbevangen aanloop naar de wedstrijd. Wat was het normaal, maar wat lijkt het inmiddels lang geleden. Zoals zoveel alledaagse dingen, die door de coronacrisis ineens een andere invulling kregen. In maart ging het Home of Football op slot, nota bene aan de vooravond van 100 jaar Vetkampstraat. Dit seizoen mag er wel weer gevoetbald worden – waarvan welgeteld twee keer met een beetje publiek – maar wanen de spelers zich elke wedstrijd weer in een soort van spookstadion. De Adelaarshorst zonder publiek is een prachtig stadion, maar zonder ziel.

Maar eindelijk, oh eindelijk, is daar licht aan het einde van de (Veen)tunnel. Er wordt gevaccineerd, er wordt versoepeld. Er wordt na maanden weer publiek toegelaten bij wedstrijden. Nog geen volle stadions, maar de weg daarnaartoe is eindelijk ingezet. Een (Veen)weg die bij de start van het seizoen 2021/2022 weer een heel stuk verder bewandeld is. En Go Ahead Eagles vertrouwen geeft dat de geweldige sportieve opmars die is ingezet ook snel samen met de supporters in het stadion beleefd kan worden.

Voor Go Ahead Eagles reden genoeg om gehoor te geven aan de geluiden die vanuit de supporters steeds vaker doorklinken. ‘Laat mij maar bestellen/verlengen, ik wil er geen seconde meer van missen wanneer het weer kan’, is de algemene strekking. Daarom zegt Go Ahead Eagles: na Homeless en Home Alone komt Home Again!

Ga voor het verlengen/bestellen van je seizoenkaart naar ga-eagles.nl/home-again.