Stedendriehoek

Op de pont al je plek op het terras spotten

DEVENTER – Is het hier rustig omdat de Wilhelminabrug dicht zit? Nee hoor, integendeel! Het Sandton IJsselhotel is goed bereikbaar, ook nu. Per auto, fiets, buurtbus, lopend, per boot of kano…op dit terras is het écht genieten. Want zeg nou zelf, een uitzicht op de skyline van Deventer is natuurlijk niet echt vervelend. Neem daarbij een fantastisch terras met de meest lekkere gerechten en drankjes, waarbij altijd geldt ‘net ietsje meer voor de gast’ en het genieten kan beginnen.
Plof neer op het terras en geniet van de zomer
Maureen Heerink is sinds drie jaar werkzaam bij het ‘IJsselhotel’ als conference & events coördinator. “Ik ben hier begonnen vanuit een stage en nooit meer weggegaan. Het is een fijn bedrijf en een heerlijke omgeving om te werken. Nu de brug dicht is, komen veel meer mensen met het pontje. En wat leuk is: vanaf het pontje kun je stiekem al je plekje op het terras spotten. Wil je met je voeten in het gras bungelen of houd je liever je voeten veilig op de stenen? Wil je nog graag wat zonnestralen meepakken voor een zomerse look, of geniet je meer onder de grote parasol in de schaduw? Het kan allemaal. En is het echt heet buiten, dan waait hier altijd een heerlijk koel briesje!”
Bubbels in de zomer
Het terras aan de IJssel heeft een mooie aanlegsteiger, zodat je met de boot of de kano altijd even kunt aanmeren voor bijvoorbeeld een drankje. Er is genoeg plek en de baai biedt volgens Maureen ook nog eens een vrij goede visgarantie, dus gooi na het drankje je hengel uit en wie weet ga je met een visje voor de barbecue door naar de camping. Heerlijk, de zomer!
Een glaasje wijn, wat noten en olijven of wat te denken van een heerlijke high tea, iets waar het IJsselhotel bekend om staat. Ach, doe gek en trakteer jezelf op een glas bubbels. Het is toch zomer! Zodra het weer het toelaat, zit iedereen graag buiten. Onder de parasol, of in de zon, genietend van een drankje, een hapje of een uitgebreid diner. “Wij serveren nu ook huisgemaakte limonades, vooral tijdens de warme zomerdagen een echte aanrader.” Maar ook de warme lunch is geliefd onder de gasten. Naast de klassiekers wordt hier een dagelijks wissend 2-gangen keuzelunchmenu geserveerd. “Alles is hier huisgemaakt en uiteraard van lokale producten. De minste reistijd, de hoogst mogelijke versheid…wij geven net dat beetje extra aan onze klanten.” Daarmee heeft Maureen geen woord te veel gezegd, want bestel hier een koffie of cappuccino en laat je verrassen…
Over Sandton IJsselhotel
In 2007 is het Sandton IJsselhotel herrezen na een leegstand. Inmiddels is het een populaire plek waar mensen graag komen, zowel voor een kopje koffie als voor een volledige vakantie.
Sandton Hotels is een collectie unieke hotels in Nederland, België en Frankrijk, allemaal met geweldige locaties en een gastvrij onthaal. Elk hotel van Sandton is uniek en heeft een eigen sfeer. De locatie in Deventer is gelegen aan de IJssel. Voor informatie: www.sandton.eu/sandton-ijsselhotel/nl