Stedendriehoek

Kerken aan tafel met vluchtelingen

DEVENTER – Kerk in Actie organiseert op dinsdag 18 december, tijdens de Internationale Dag van de Migrant, de landelijke actie ‘Tafels van Hoop’. Tijdens deze actie vraagt de organisatie aandacht voor de situatie van Syrische vluchtelingen wereldwijd. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen.

Uit onderzoek blijkt dat veel Syrische vluchtelingen in Nederland zich alleen voelen. Ongeveer 94 procent van hen wil graag Nederlandse vrienden, maar vindt het lastig om ze te maken. En dat terwijl andere onderzoeken laten zien dat vriendschappen heel belangrijk zijn voor een succesvolle integratie, het leren van Nederlands en het vinden van werk.

Samen met scholen, kerken en families wil Kerk in Actie vluchtelingen laten weten dat ze welkom zijn en hun helpen om zich hier thuis te voelen. “Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen en te praten over hun situatie. Maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel,” aldus Kerk in Actie.

Vorig jaar deden meer dan vijftig plaatsen mee met de landelijke actie. In totaal vormden ze een tafel van 3,5 kilometer. De actie wordt dit jaar weer door heel Nederland georganiseerd, waaronder in de Lebuinuskerk in Deventer. Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl