Stedendriehoek

Deventer al in EK-sfeer

Reuzenbal EK Vrouwenvoetbal komt aan in speelstad Deventer

DEVENTER – Het is showtime voor alle voetbalmeiden in Deventer en omstreken. Keepie Uppie is in Deventer gestart met de voorronde van de competitie om in 90 seconden zo vaak mogelijk de bal hoog te houden. De uiteindelijke speelstadwinnaars gaan naar de finale, tijdens de loting voor het EK Vrouwenvoetbal 2017 op 8 november in Rotterdam.

 

Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 is het UEFA EK Vrouwenvoetbal 2017 (WEURO2017). Deventer is een van de speelsteden. Ter promotie van het EK wordt in alle speelsteden Keepie Uppie georganiseerd. Alleen meisjes maken kans op een plek in de finale. Per speelstad zijn er twee finalisten: één Keepie Uppie Princess in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar en één Keepie Uppie Queen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar.

Keepie Uppie Deventer loopt tot 30 oktober. Tot en met vrijdag 2 september is Keepie Uppie dagelijks van 14.00 tot 15.00 uur in het speelparadijs van De Scheg. Op www.euro2017deventer.nl wordt bijgehouden wie er aan kop gaat. Daar is ook te vinden waar en wanneer de andere Keepie Uppie-bijeenkomsten in Deventer worden gehouden.

De reusachtige Deventer EK-promotiebal met een doorsnede van 5 meter ligt tot 2 september bij De Scheg. Wie maakt de leukste selfie met de reuzenbal? Post je selfie op Instagram of Twitter, gebruik de hashtag #ek2017deventer en maak kans op een mooie prijs. Wil je weten wat er allemaal te doen is in Deventer of wil je de EK-bal een keer lenen, kijk dan op www.euro2017deventer.nl of volg op Instagram (EK2017Deventer) of Twitter (@EK2017Deventer).