Stedendriehoek

Unieke samenwerking media rond gemeenteraadsverkiezingen

APELDOORN – Over iets minder dan zes weken gaan we weer massaal stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Toch zullen veel Apeldoorners nog geen idee hebben op welke van de 15 politieke partijen ze gaan stemmen. Want iedereen is druk, er is te veel keus en velen zullen zich afvragen of zij wel echt verschil kunnen maken. Om overzicht te krijgen in dit oerwoud van opties starten Nieuwsblad Stedendriehoek en Apeldoorn Direct woensdag 14 februari gezamenlijk met StemWijzer Live.

Op woensdag 21 maart mogen we weer stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar op wie moet je stemmen? Welke opties zijn er? En hoe gaat Apeldoorn er volgens de verschillende partijen uitzien? Dat gaan wij, samen met Apeldoorn Direct voor je uitzoeken met StemWijzer Live.

Want wat vinden de partijen nu echt van de zorg? Van de leegstand in de binnenstad? En belangrijker nog, wat zijn volgens hen échte oplossingen? In een reeks van vier live debatten (te volgen op Facebook) gaan wij voor je op zoek naar antwoorden. Zodat jij op 21 maart precies weet op wie je moet stemmen.

Want jouw stem maakt de stad!

Kick-off StemWijzer Apeldoorn
Op woensdag 14 februari om 19.00 uur lanceert de gemeente Apeldoorn de online StemWijzer. Via deze tool krijgen burgers inzicht in welke politieke partij hen het beste vertegenwoordigt.

Nieuwe politieke verslaggeving
Waar de StemWijzer al jaren gebruikt wordt om burgers inzicht te geven bij welke partij ze passen aan de hand van vastgelegde standpunten, willen Nieuwsblad Stedendriehoek en Apeldoorn Direct met StemWijzer Live een stap verder gaan.
Want als standpunten ineens discussiepunten worden en de verschillende partijen tegenover elkaar komen te staan, leer je de partijen van Apeldoorn echt kennen. Daarom gaan we bij StemWijzer Live de mening van de Apeldoornse burger voorleggen aan de verschillende partijen in een nieuw Facebook live format.
Tijdens deze vier debatten zullen vier hoofdthema’s behandeld worden, te weten: Binnenstad, Economie, Zorg en Welzijn en Duurzaamheid. Voor al deze thema’s gaan wij de komende weken zoeken naar stellingen vanuit de stad en vragen we jou om bij te dragen.
Moet de binnenstad volledig op de schop? Zit de Apeldoorner te wachten op windmolens in zijn achtertuin? Jij bepaalt. Verwacht binnenkort onze eerste oproep voor jouw bijdrage.

Volg StemWijzer Live
Aan de hand van deze onderwerpen, die knellen of juist kansen bieden aan Apeldoorn, gaan kandidaten van de partijen in debat tijdens StemWijzer Live. De debatten vinden plaats op de vrijdagen 16 en 23 februari, 2 en 9 maart om 11.00 uur in het CODA-café onder leiding van chronisch zwevende kiezer Martijn de Frankrijker (zie foto). Hij laat de kandidaten van alle Apeldoornse partijen aan bod komen en vraagt zich af op wie hij, en jij, moeten stemmen. De politieke partijen krijgen zo de kans hun zegje te doen, de standpunten te verdedigen en op die manier de lokale stemmen voor zich te winnen.
Deze debatten worden via verschillende kanalen met de Apeldoorners gedeeld: middels een live verslag op Facebook (StemWijzer Live), via het online nieuwsplatform Apeldoorn Direct en wekelijks in Nieuwsblad Stedendriehoek.