Sport

Triatlon Apeldoorn opnieuw afgelast

Het coronavirus leidt voor de tweede keer tot afgelasting van de Triathlon Apeldoorn. Grote en voortdurende onzekerheid over de ontwikkelingen rond het virus heeft de organisatie tot dit besluit doen komen.

Voorzitter Paul Karrenbelt meldt: “Ons hart schreeuwt: doorgaan! Ons verstand zegt: niet doen! Tijdens de triatlon zouden behalve 700 tot 1000 deelnemers ook nog een groot aantal begeleiders, vrijwilligers en kijkers aanwezig zijn. Op dit moment mogen er maar zestig mensen in het Boschbad. Hoe dat er in september uit zal zien, laat zich niet voorspellen.”

Normaliter opent de inschrijving voor de triatlon op 1 februari. Dit jaar is dat steeds met een maand uitgesteld. “Steeds in de hoop van meer veiligheid en zekerheid voor deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. Maar die is vooralsnog niet te geven.” De organisatie weet niet hoeveel deelnemers er onder welke voorwaarden zouden mogen deelnemen. Ook is het nog onduidelijk of en hoe de ruim 125 vrijwilligers hun werk veilig zouden kunnen doen. Verder uitstel is niet wenselijk en daarom heeft de organisatie nu het besluit genomen om de 35e editie in 2022 te organiseren.