Sport

Roberto Klomp prijst vechtersmentaliteit van WSV-ers

APELDOORN – Het knokken voor elke meter werd aan het einde van de wedstrijd door sommigen iets te letterlijk opgevat. Nu horen wat emoties op z’n tijd erbij op een voetbalveld. Dat zondagmiddag op De Voorwaarts na zestien speeldagen een einde kwam aan de ongeslagen reeks van Luctor in de tweede klasse J, konden sommige spelers van de Almelose lijstaanvoerder niet al te best verdragen. WSV viel als eerste dit seizoen de eer te beurt de Tukkers te vloeren. Tot groot genoegen van de winnende trainer. “Zo wil je het elke wedstrijd zien”, prees Roberto Klomp de strijdlust die zijn spelers hadden getoond.

Bij een voetbalwedstrijd kunnen spelers zo ver gaan als een scheidsrechter toelaat. De scheidsrechter van dienst liet zondagmiddag bij WSV-Luctor et Emergo op sommige momenten wel erg veel toe. Misschien wel té veel. Het bij tijd en wijle lankmoedige optreden van de leidsman resulteerde in de slotminuten van de topper in 2J in wat onvriendelijkheden over en weer. Bij enkele spelers van de nog ongeslagen koploper uit Almelo kookten de frustraties over met de eerste nederlaag in aantocht. Naast de goal van Michiel Selhorst ontstond een opstootje. Er werd over en weer wat geduwd en getrokken. Er vielen een paar tikken. In dit tumult nam de arbiter zijn meest verstandige beslissing van de dag: hij besloot af te fluiten en het duel te beëindigen.

Feitelijk was alle ophef niet meer dan mosterd na de maaltijd. De beslissende klap had Moreno Schoenmakers na drie minuten in de tweede helft al uitgedeeld. Met een doeltreffende uithaal gaf de bonkige aanvaller de Almelose keeper het nakijken. Het betekende de enige treffer in een schouwspel waarin strijd 90 minuten lang de boventoon voerde. Qua technisch verfijnd voetbal viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Voor een koploper was het wel erg pover wat de Almeloërs op het kunstgras tot stand brachten. De weinige keren dat ze gevaarlijk dreigden te worden, stond Selhorst in het WSV-doel zijn mannetje.

Luctor et Emergo deed de clubnaam alle eer aan. Het worstelde volop, alleen kwam het ditmaal niet boven… “We wisten dat we strijd moesten leveren en gingen volle bak. Hoe iedereen bij ons heeft gestreden, doet me als trainer goed. Michiel heeft twee geweldige reddingen verricht, maar verder zijn ze nauwelijks gevaarlijk geweest. Voor elke meter is er gevochten. Het is de enige manier om Luctor aan te pakken. Ik vind dat wij de best voetballende ploeg in onze afdeling hebben. Maar dáár hadden we het vandaag niet mee gewonnen”, meende Klomp. Het opstootje aan het eind van het duel wilde de WSV-coach niet goed praten, al wilde hij het ook niet groter maken dan het was. “Ik ben blij dat we er niet voor weggelopen zijn.”

Door de zege blijft Klomps keurkorps op de derde plaats staan. Met acht punten verschil bedraagt de achterstand op Luctor et Emergo nog altijd een straatlengte. Ook liep WSV drie punten in op nummer twee Schalkhaar, dat de Deventer derby bij Helios verloor, en na zondag nog slechts twee punten voorsprong op de Apeldoorners heeft. Voor de resterende twaalf wedstrijden verwacht WSV’s trainer dat de rol van zijn ploeg allesbehalve is uitgespeeld. “De afstand naar Luctor blijft groot. Maar als we elke week brengen wat we vandaag hebben gebracht, kunnen we van iedereen winnen. Dít wil ik iedere week zien.”

* Mitchel Telnekes keert komend seizoen terug bij WSV. De 21-jarige Colombia-verdediger kwam in het verleden al eerder uit voor de zondagtweedeklasser.