Sport

Nieuwe trainer voor DROS Alterno

APELDOORN – Het bestuur van volleybalvereniging DROS Alterno is verheugd Wilfried Groothuis te presenteren als de nieuwe trainer voor het eerste damesteam. Groothuis en het bestuur zijn een contractperiode van drie seizoenen overeengekomen. 

Wilfried Groothuis is reeds een aantal jaren lid van Alterno. In de periode 2014-2016 was hij gedurende twee seizoenen al eerder eindverantwoordelijk voor het 1e damesteam. Daarvoor was hij trainer van het tweede team van Alterno dat momenteel uitkomt in de Topdivisie.

Voorzitter Henk Wijnsma over de komst van Groothuis: “Wilfried is een ervaren trainer en heeft in het verleden reeds bewezen uitstekend met jeugd te kunnen omgaan. Hij zal zich dan ook gaan inzetten als opleider voor de jeugd en de mini’s van onze vereniging. Vooral om te zorgen dat de trainingen binnen onze vereniging gemoderniseerd worden en er een gedegen begeleiding voor onze trainersstaf komt. In de nieuwe visie die afgelopen maanden is ontwikkeld door onze leden, staat de ontwikkeling van de jeugd centraal. Daarom willen we daar ook investeren.”

Alterno wil de komende jaren verder bouwen aan het professionaliseren van de vereniging. Het aanstellen van Wilfried Groothuis voor een minimale periode van drie jaar maakt hier onderdeel van uit en past derhalve uitstekend in de vernieuwde toekomstvisie van DROS Alterno.

Ook Wilfried Groothuis is blij met de overeenkomst en kijkt uit naar de samenwerking: “Alterno biedt een mooie combinatie aan van trainen en coachen op niveau, opleiden van jeugd en werken met enthousiaste collega’s. Deze combinatie heb ik gedurende mijn carrière altijd gezocht en ik ben blij dat ik dat mag gaan doen bij de club waar ik eigenlijk nooit weg ben geweest.”