Sport

Karter Juste Mulder (9) snelt zijn vader voorbij

Foto's: RaceXpress.nl/Bas Kaligis

Foto's: RaceXpress.nl/Bas Kaligis

Juste Mulder was 3 jaar oud toen hij voor het eerst in een kart reed en de liefde voor de sport is daarna alleen maar groter geworden. Onlangs leidde dat tot de eerste grote beker en een zo mogelijk nog grotere lach. Tijdens de wedstrijd voor de Strijen Bokaal was de nu 9-jarige karter uit Apeldoorn de sterkste in de ID Rocky-klasse. Samen met zijn vader Gerard, vroeger ook karter en nu monteur van zijn zoon, vormen ze een succesvolle combinatie.

Juste legt uit hoe hij met karten is begonnen: “Mijn vader heeft vroeger gekart en mijn zus Kriste ook. De eerste keer dat ik de kart zat, was ik 3 jaar oud. Mijn vader liep op de kartbaan van Eefde met een touw achter mijn kart aan. Toen ik 6 was, zijn we begonnen met de Kartschool in Strijen. Ik vind dit een leuke baan, met veel bochten en daar ben ik goed in.”

In de ID Rocky-klasse kwalificeerde Juste zich als tweede en in de drie races eindigde hij als tweede, eerste en eerste. “In de kwalificatie rijd ik altijd alleen en dan probeer ik naar iemand toe te rijden. Dat is voor mij de manier om een snelle tijd neer te zetten. In de eerste race begon ik als tweede en eindigde ik ook als tweede. Voor de tweede race dacht ik ‘rustig blijven, dan komt het goed’. Halverwege de tweede race heb ik P1 overgenomen door een mooie inhaalactie aan de binnenkant.”

Door zijn prestaties mocht Juste op de hoogste trede van het podium klimmen. Trots tilde hij de grote Strijen Bokaal boven zijn hoofd. “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar dat ik tweede of derde zou worden. Ik was echt heel blij toen ik als eerste over de finish kwam. Eindelijk ben ik een keertje eerste, dat wilde ik al heel lang. Papa is het niet gelukt, maar mij nu wel.”