Sport

AGOVV Partnerclub van Vitesse

AGOVV gaat als zogeheten Partnerclub een samenwerking aan met Vitesse. Door de handen ineen te slaan wordt de jeugdafdeling van ‘De Blauwen’ naar een hoger niveau getild en krijgen jeugdtrainers scholing van collega’s uit Arnhem.

De samenwerking werd bekrachtigd op sportpark Berg en Bos, onder het toeziend oog van de talenten. Ook waren de bij AGOVV bekende Edward Sturing (Hoofd voetbalacademie Vitesse) en Vitesse-jeugdtrainers Leo van de Kraats en Jos Dietrich aanwezig.

Als Partnerclub is het voor AGOVV mogelijk om gebruik te maken van de kennis en kunde bij Vitesse. Zo organiseren de Arnhemmers drie keer per jaar een scholingsmoment op trainingsaccommodatie Papendal. Hierbij krijgen jeugdtrainers demonstratietrainingen te zien en worden er presentaties gehouden over verschillende thema’s binnen de jeugdopleiding. Daarnaast opent Vitesse twee keer per jaar de deuren om jeugdtrainers mee te laten kijken bij trainingen. Op die manier kan men leren in de praktijk. AGOVV is ervan overtuigd dat dit de club helpt om de sterk aangevulde jeugdafdeling naar een hoger niveau te tillen.

Als Partnerclub kan men bovendien gebruik maken van speciale kortingen bij thuiswedstrijden van Vitesse, waarbij AGOVV’ers tegen een gereduceerd tarief naar GelreDome kunnen.

Vitesse houdt op haar beurt de grootste talenten op sportpark Berg en Bos nauwlettend in de gaten. Tijdens de bekrachtiging van de samenwerking kreeg Luca Pleiter een uitnodiging voor de zogeheten regiotrainingen, waarbij de jongste talenten uit de regio samenkomen onder de vlag van Vitesse. Daarnaast staan er nog meer AGOVV’ers op de scoutingslijst, wat een mooi compliment is voor de club: de jeugdafdeling zit weer in de lift!