Stedendriehoek

Ligtlee op WK Baanwielrennen

EERBEEK – Ruim een week voor het wereldkampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn – van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart – is de Nederlandse selectie voor dit evenement uitgebreid. De Nederlandse wielerbond KNWU heeft een derde startplek toegekend gekregen voor het wereldkampioenschap op de baan op het onderdeel 1 kilometer.

Dat betekent dat naast Jeffrey Hoogland en Theo Bos ook de jonge Sam Ligtlee (20) uit Eerbeek meedoet op de slotdag van het WK op zondag 4 maart. Op het Europees kampioenschap voor beloften wist Ligtlee afgelopen zomer brons te winnen op de kilometer. Op het Nederlands kampioenschap voor elite in Alkmaar won hij eind december zilver op dit onderdeel, toen was alleen Harrie Lavreysen te sterk voor hem. Ook maakte de renner uit Eerbeek deel uit van de nationale teamsprintploeg in het wereldbekercircuit. Ligtlee stond al op het erepodium van de wereldbeker in Manchester, waar ons land derde werd.

Tickets voor de wereldkampioenschappen zijn te koop via www.wkbaanapeldoorn.nl ,dus kom deze helden aanmoedigen! Op woensdagavond bijvoorbeeld op de Teamsprint (mannen en vrouwen) en Scratch, maar ook op donderdag( Keirin), vrijdag (Omnium), zaterdag (Individuele achtervolging en Sprint) en zondag is natuurlijk de Keirin voor vrouwen en de Koppelkoers!

Save the date 27 februari – openingsavond met Maan en Belle Pérez. Tickets zijn te koop voor €10,75