Stedendriehoek

Kamperen in eigen buurt

APELDOORN – Deze zomer komt De Buurtcamping naar Apeldoorn. Tussen 19 en 21 juli wordt het Matenpark getransformeerd tot camping.

De buurtbewoners van De Maten zetten zich in om een weekend in eigen park en met de eigen buurt te kunnen kamperen. “De Maten is een grote, groene wijk die uitermate geschikt is om een Buurtcamping te organiseren. Op De Buurtcamping leer je namelijk ook mensen kennen van buiten je eigen hofje”, vertelt Florien Scholten. “Dit weekend in de zomervakantie wordt het Matenpark een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op De Buurtcamping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie beter kennen.”  

Voor dit zomerse weekend worden overigens nog organisatietalenten uit wijk De Maten gezocht, aldus Florien. “De voorbereidingen zijn namelijk al begonnen. Er is al een enthousiaste campingbeheerder, maar we zijn op zoek naar meer actieve buurtbewoners. De Buurtcamping zoekt daarom enthousiastelingen die een bijdrage willen leveren aan de buurt, houden van organiseren en een netwerk hebben of willen opbouwen in De Maten. Iederéén kan beheerder worden. Stichting De Buurtcamping verzorgt namelijk een heus opleidingstraject: De BuurtCampus. De beheerders ontvangen een vergoeding en worden in het hele traject ondersteund door professionals. Wil je vooral praktisch helpen met kleinere klussen of komen kamperen in de zomer, dan mag dat natuurlijk ook!”

Stuur voor meer informatie een mailtje naar matenpark@debuurtcamping.nl en kijk op www.debuurtcamping.nl.