112

Gewonden door brandende fietsaccu; hondje gered

In een appartement op de tweede etage aan de Violieren in Apeldoorn is dinsdag rond het middag uur brand uitgebroken. Een fietsaccu zou vlam hebben gevat waarna er korte tijd veel rookontwikkeling ontstond. Twee personen zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

De brand werd rond 12.00 uur ontdekt. De brandweer werd direct opgeroepen en schaalde direct op naar middelbrand. Twee blusvoertiigen, een hoogwerker en een officier van dienst kwamen ter plaatse. Omliggende appartementen werden ontruimd en de brandweer startte direct met het bestrijden van de brand. Het vuur bleek snel onder controle en uit. Een bewoner had al zelf een eerste bluspoging ondernomen en ademde daarbij veel rook in. Ook een tweede persoon raakte gewond. 

Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft beide slachtoffers nagekeken en behandeld en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

De bewoners van de ontruimde appartementen staan buiten. Eén hondje is uit het brandde appartement gered en wordt opgevangen in de politiewagen. 

Stichting Salvage is onderweg namens de verzekeraar.