Stedendriehoek

Burgemeesters aanwezig bij boekpresentatie

APELDOORN – In het nieuwe boek van journalist Arnold Zweers, getiteld ‘Stiekem trots op Apeldoorn’, interviewde hij de (ex-)burgemeesters, evenals tal van andere prominente Apeldoorners, over verleden, heden en toekomst van zijn woon- en geboortestad waar hij al 35 jaar als journalist actief is.

‘Stiekem trots op Apeldoorn’, met de ondertitel ‘Het verhaal van de stad met het dorpse karakter’, heeft als rode lijn de vraag: wat zijn we nu, wat is de ware aard van Apeldoorn?
“Vraag een Amsterdammer of een Utrechtenaar of hij trots is op zijn stad en hij zegt volmondig ‘ja.’ De Apeldoorner, met dezelfde vraag geconfronteerd, aarzelt en komt met allerlei mitsen en maren. Maar gaat een buitenstaander zitten katten op Apeldoorn, dàn komt hij de Apeldoorner tegen. Want stiekem is hij best trots op zijn dorpse stad.” In zijn voorwoord schrijft wethouder Paul Blokhuis (op persoonlijke titel): ‘Door dit boek ga je nog meer van Apeldoorn houden.’

Bij de boekpresentatie van Stiekem trots op Apeldoorn’ van Arnold Zweers waren vrijdag in het Stadhuis alle nog levende (ex-)burgemeesters van Apeldoorn aanwezig. Met vanaf links Beelaerts van Blokland Bruins Slot De Graaf Esmeijer en de huidige burgemeester Berends. Uitgebreide interviews met hen staan in het boek met als ondertitel ‘Het naoorlogse verhaal van de stad met het dorpse karakter.’

‘Stiekem trots op Apeldoorn’ is te koop in het kantoor van Nieuwsblad Stedendriehoek Asselsestraat 140 en bij de boekhandel.