112

Auto brand volledig uit op parkeerplaats in Apeldoorn

De brandweer is afgelopen nacht enige tijd bezig geweest om een autobrand te blussen op een parkeerplaats aan de Landdrostlaan in Apeldoorn. De brandstoftank van de auto was geknapt waardoor de brandweer het vuur lastig gedoofd kreeg. 

Rond 01.30 uur werd de brandende auto ontdekt door een buurtbewoner, deze belde direct 112. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweerlieden stond de auto al volledig in brand. De brandstoftank van de auto was geknapt waardoor de vlammen lastig gedoofd werden. 

Om het vuur uiteindelijk te doven, zette de brandweer schuim in. De brandweer heeft een flinke schuimlaag ingezet. 

Om voldoende water ter plaatse te hebben werd een zogeheten waterwagen ter plaatse gevraagd. Deze kwam met spoed ter plaatse. Na ongeveer een uur was het vuur gedoofd en konden de brandweerlieden retour richting de kazerne. 

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie houdt echter rekening met brandstichting. Volgens de eigenaresse van de auto, zou de auto ‘s middags zijn geparkeerd op de parkeerplaats toen deze pech kreeg. De politie sluit brandstichting niet uit omdat er zoveel uur tussen het parkeren van de auto en de brand zit. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat uiteindelijk de oorzaak van de brand is geweest. 

De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept.