Stedendriehoek

Alexander Pechtoldnpraat over zijn boek

APELDOORN – Zaterdag 10 december van 13.00 tot 14.00 uur bezoekt Alexander Pechtold boekhandel Nawijn & Polak aan het Marktplein voor een kort interview door Ivan Borghstijn over zijn boek ‘Optimist in de politiek’. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen, gevolgd door een signeersessie.

Na tien jaar als fractievoorzitter van D66 staat Alexander Pechtold in 2017 voor zijn grootste uitdaging: zorgen dat Nederland een open en vrije samenleving blijft. Een moeilijke opgave, want xenofobie en pessimisme hangen als een donkere wolk boven de westerse wereld. Met de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten is die dreiging flink toegenomen.

In zijn boek ‘Optimist in de politiek’ schrijft Pechtold vurig en persoonlijk over zijn ideeën voor de toekomst van de Nederlandse samenleving en vertelt hij openhartig over zijn jeugd en zijn opvoeding. Wat drijft hem om zich nog steeds zo in te zetten voor zijn politieke boodschap? Waarom was juist hij degene die Geert Wilders vanaf het eerste uur genadeloos bestreed, en waarom blijft hij dat zo volhardend doen?