112

[VIDEO] Twee gewonden bij ongeluk Aardhuisweg Uddel

Bij een ernstig eenzijdig ongeluk op de Aardhuisweg bij Uddel zijn zaterdagmiddag twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Een van hen is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen rond 16.30 uur een melding binnen van het eenzijdige ongeluk. Meerdere ambulances en brandweerwagens kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen de hulpdiensten een personenauto aan waarvan de voorkant volledig in elkaar was gedrukt tegen een dikke boom.

De twee inzittenden zaten nog in het voertuig. De brandweer heeft een deur moeten verwijderen om de bijrijdster uit de auto te krijgen. Zij is vervolgens nagekeken door toegesneld ambulance en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder, een man, is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen. Zij geven aan dat de auto vanaf de Amersfoortseweg richting Uddel reed en dat de automobilist door nog onbekende oorzaak aan de verkeerde kant van de weg in de berm belandde en frontaal tegen een boom botste.

De auto is door het ongeluk zwaar beschadigd geraakt en zal door een berger moeten worden afgesleept.

De weg was gedurende de afhandeling afgesloten voor verkeer.