112

[VIDEO] Omstanders springen Apeldoorns Kanaal in nadat auto water in rijdt

In Apeldoorn heeft de politie dinsdagochtend in het water met duikers de plek in het water onderzocht waar een auto met twee inzittenden in het Apeldoorns Kanaal was beland. Dat gebeurde langs de Matenpoort. Ook op die weg worden sporen verder onderzocht. De weg is voor al dit onderzoek dinsdagochtend al uren afgesloten. Na het onderzoek bij de auto onder water is de auto uit het water gehaald. De auto is flink gehavend. 

Het ongeluk gebeurde bij de bocht in de Matenpoort. Bij dat ongeluk zijn omstanders het kanaal in gegaan om inzittenden te hulp te schieten. Nadat hulpdiensten kwamen zijn de omstanders uit het water gehaald en de inzittenden uit de auto bevrijd. Een van hen is – achter een wit scherm – gereanimeerd en beiden zijn zij naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft daarna ook al sporenonderzoek gedaan, en de auto bewaakt.

Wanneer de verkeersongevallen analyse (voa) dinsdag klaar is en de weg weer vrij komt is nog niet bekend. De politie verzoekt mensen die maandagavond rond 23.00 uur iets hebben gezien van het ongeval of die camerabeelden hebben van de omgeving om contact op te nemen met de politie.