112

Bomen in Twelloos bos beklad met hakenkruizen

Bron: Politie Voorst

Bron: Politie Voorst

Bron: Politie Voorst

Bron: Politie Voorst

De afgelopen dagen zijn er tot twee keer een heel aantal bomen beklad in het bos achter het Zone-College aan de Meester Zwiersweg in Twello.

Daarbij worden er vooral hakenkruizen op de bomen gezet. Dit gebeurt met zwarte verf, mogelijk met een spuitbus.

Op vrijdagmiddag 25 augustus zijn er een zevental bomen beklad en afgelopen maandag 28 augustus was het opnieuw raak. Toen ging het om 14 bomen. Dit zijn behalve hakenkruizen of grove teksten en piemels. Dit lijkt bij de jeugd vandaan te komen die zich regelmatig verzamelt bij het bankje aan de Meester Zwiersweg, ook omdat een tag over ‘Zone’ gaat. Dit is helaas een behoorlijke overlastlocatie geworden. Hierover zijn we met de jeugd in gesprek. Het zou jammer zijn als jeugd deze plek kwijt raakt. Maar deze kwetsende vernielingen helpen niet daarbij.

Dit bericht heeft het volgende doel:
Heeft u iets gezien of gehoord wat kan helpen in het vinden van deze jongeren die deze strafbare vernielingen plegen. Als u kinderen heeft in deze leeftijd, zou u dan hierover het gesprek aan willen gaan met uw zoon of dochter. Het is niet dat uw kind dit direct gedaan zou hebben uiteraard, maar wellicht weet uw kind van wie dit afkomstig is.
Kunt u ons helpen – neem dan contact met ons op. Bij voorbaat dank!
2023-398038
2023-394745