112

Dode en zwaargewonde bij steekpartij in Zutphen

Foto: Rens Hulman/LDGFotografie

Bij een heftig geweldsincident in Zutphen is woensdagavond één dode en een zwaargewonde gevallen. De politie is een groot onderzoek gestart.

De hulpdiensten kregen rond 21.30 uur een melding van een steekincident aan de Gerad Doustraat in Zutphen. Meerdere ambulances en politiewagens spoedden zich richting de locatie. Bij aankomst troffen zij een zwaargewond slachtoffer aan. Deze werd de ambulance ingeladen en met spoed richting de inmiddels gelande traumahelikopter gereden, aldaar stapte de arts van de helikopter in de ambulance. Desondanks overleefde het slachtoffer het steekincident niet.

Toen de hulpdiensten druk bezig waren met het verlenen van hulp aan het gevonden slachtoffer. Bleek enkele honderden meters verderop, in de Berkenlaan nog een zwaargewond slachtoffer aangetroffen. Ook voor dit slachtoffer kwam er een traumahelikopter ter plaatse. Deze landde langs de A1 bij Deventer waar de arts in de ambulance is gestapt en is mee gereden richting het ziekenhuis.

De politie zette een groot gedeelte van de Berkenlaan en de Gerad Doustraat af. Agenten in witte pakken stellen sporen veilig. Er is met een speurhond nog gezocht naar een mogelijk wapen. Of deze inmiddels is gevonden is niet bekend.

Volgens een woordvoerder van de politie Oost Nederland, lijkt het erop dat de twee slachtoffers, een conflict met elkaar hadden. Hij geeft aan dat het onderzoek naar het steekincident nog geruime tijd in beslag zou gaan nemen.