Stedendriehoek

Spelen op de Brink van start

DEVENTER – Haalt Spelen op de Brink zijn dertigjarig jubileum in 2025 of wordt dit het laatste seizoen? Volgens vrijwilligerscoördinator Ariënne Hekkers zijn er veel te weinig vrijwilligers. Zij geeft aan: “Ouders van jonge kinderen blijken weinig tijd te hebben en melden zich nauwelijks aan om ons te helpen. Maar deze kinderen zijn wel de doelgroep die elke zondag dankbaar gebruik maakt van alles wat Spelen op de Brink te bieden heeft.”

“Veel ouders die gebruik van Spelen op de Brink realiseren zich niet dat ze erg zouden helpen als ze zich zouden aanmelden als vrijwilliger. Hun kinderen hebben Spelen op de Brink nodig en Spelen op de Brink heeft hun ouders nodig.”

Het seizoen 2024 van Spelen op de Brink gaat bij goed weer op zondag 28 april van start. “De feestelijke opening van het seizoen wordt opgeluisterd door een optreden van Monsieur Bart de Bellenbaas en we sluiten de middag af met ons traditionele ijsje van Talamini. Iedere zondagmiddag van eind april tot en met eind september kunnen kinderen van 3 tot 10 jaar zich weer op de Brink in Deventer vermaken. Er kan van 14.00 tot 16.00 uur gespeeld worden met oud-Hollands en hedendaags speelgoed en er zijn geen kosten aan verbonden. Alleen bij slecht weer of bij grote evenementen – zoals de kermis, de Boekenmarkt etc. – gaat Spelen op de Brink niet door.”

Spelen op de Brink wordt al sinds 1995 begeleid door enthousiaste vrijwilligers. “Lijkt het jou ook leuk om ons te helpen, geef je dan op. Je hoeft maar één keer per maand op de Brink te staan. Wil  je meer weten?  Bezoek dan onze website www.spelenopdebrink.nl