Sport

Deventer ‘sportregels’ voor volwassenen

DEVENTER – ‘Sportaanbieders mogen weer activiteiten organiseren voor kinderen en volwassenen’, meldt de gemeente Deventer. Elke sportactiviteit moet wel worden gemeld bij de gemeente via ww.corona.deventer.nl.

Voor activiteiten op reguliere locaties, uitgesloten natuurgrasvelden, geldt dat een melding volstaat. Gaat het om activiteiten in de openbare ruimte, dan moet de gemeente eerst toestemming verlenen. Dat kan enkele dagen duren. Sporten op natuurgrasvelden is niet toegestaan.

Wethouder Rob de Geest: “Het is belangrijk dat iedereen weer kan sporten. Dat is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je sociale contacten. We doen er alles aan om het voor sporters en hun verenigingen zo veilig mogelijk te maken.”

Kantine en kleedkamer blijven dicht
Kantines en kleedkamers,inclusief douches, blijven gesloten. Deze ruimten mogen alleen open zijn om materialen te pakken of voor klein onderhoud zoals legionella bestrijden. Vergaderen of met een groepje aanwezig zijn in deze ruimten is niet toegestaan.

Zwembaden
Zwembaden, met kleedkamers, mogen weer open zodra landelijke protocollen bekend zijn gemaakt. Hopelijk volgen die medio mei.

Desinfecterend materiaal centraal inkopen
De gemeente is van plan Via Sportbedrijf Deventer desinfecterend materiaal aan te bieden aan verenigingen tegen een gereduceerd tarief. ‘Nu ook volwassenen weer mogen sporten, zal de vraag hiernaar toenemen. Daarover volgt een bericht op voorclubs.sportindeventer.nl. Zo maken we samen sporten weer mogelijk.’

Financiële compensatie door het Rijk
Het Rijk heeft geld aan gemeenten beschikbaar gesteld om sportverenigingen door de coronacrisis te helpen. De gemeente onderzoekt in hoeverre dat geld kan worden ingezet om sportverenigingen financieel te compenseren door gedurende een periode de huur kwijt te schelden.