Stedendriehoek

Britse sportwagens in het oosten

WARNSVELD – Op zondag 12 mei houdt de Morgan Sportscarclub Holland een toertocht door de Achterhoek en Twente. De rit start bij restaurant De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld (aankomst tussen 10.00 en 11.00 uur). 

De route leidt na de start naar een stukje authentiek Zutphen, om vervolgens via onder andere de IJsselkade en de Coehoornsingel de stad weer te verlaten. Vervolgens worden via provinciale wegen diverse nabijgelegen plaatsen aangedaan. De lunch wordt rond 13.00 uur gebruikt bij De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 in Hummelo. De tocht finisht uiteindelijk in Rijssen.

De Morgan is een handgebouwde sportwagen die sedert 1909 gebouwd wordt in Great Malvern in Engeland. De wagen wordt altijd nog gedeeltelijk gemaakt van hout, met tegenwoordig een aluminium chassis. Het aantal dat wordt gebouwd ligt op circa 600 per jaar, met een bouwduur van 100 uur per auto. Kenmerkend is de lange neus met dubbele motorkappen. Gecombineerd met het lage gewicht van de auto (circa 1050 kilogram) geeft dit een zeer goede acceleratie en een zeer acceptabele topsnelheid.

Er rijden er circa 600 in Nederland rond.