Ondernemend

“Het was een perfecte avond”

TERUGBLIK: HET SIX-HANDS-DINNER

Restaurant Aroma Fine Dining beleefde een perfecte avond met hun twee gastchefs Sara Scarsella and Matteo Campagnucci van sterrenrestaurant Sintesi uit het Italiaanse Ariccia. “Het was een perfecte avond”, concludeerde chef-kok Pasquale Carfora de volgende ochtend. “De gasten gaven het ene compliment na het andere en alles liep op rolletjes.”

Aroma serveerde een uitgekiend zesgangendiner voorafgegaan door spectaculaire amuses en afgesloten door even zo indrukwekkende patisserie, het resultaat van collegiaal overleg tussen de drie chefs.

Beide gastchefs kwamen naar Nederland voor een bliksembezoek met een koffer vol voorbereide onderdelen van het menu. Sintesi zorgde voor stilte aan tafel met hun ‘gerookte risotto’ op een soort ‘pulled’ schapenvlees dat eerst geroosterd was op de barbecue. Een prachtige intense, goed gedoseerde rooksmaak. Pasquale imponeerde met zijn asperge met wangspek, coquille, kaviaar en roomijs op basis van zwarte peper. Met name zijn gevulde courgettebloem ‘a la scapecce’ in het hoofdgerecht met supermals rundvlees was een component dat gasten aangenaam verbaasde.