112

Agenten met getrokken vuurwapens na melding verkeersruzie in Apeldoorn

APELDOORN- De politie in Apeldoorn heeft naar aanleiding van een verkeersruzie een auto aan de kant gezet. De agenten voerden een zogeheten BTGV procedure uit.

Het is rond 15.45 als meerdere politiewagens over de Kayersdijk rijden richting de parkeerplaats van de Praxis reden. Op het parkeerterrein staat een auto met daarin vijf inzittenden. De agenten met kogelwerende vesten stappen uit en trekken hun vuurwapens. De inzittenden, vier mannen en een vrouw worden een voor een uit de auto gepraat. Zij moeten met hun handen omhoog uit de auto komen. De inzittenden worden geboeid waarna zij gefouilleerd worden. Nadat alle inzittenden uit de auto zijn wordt de auto grondig doorzocht.

De politiewoordvoerder laat desgevraagd weten dat de politie melding kreeg van een verkeersruzie tussen twee auto’s. Daarbij zou een opzettelijke aanrijding hebben plaatsgevonden. Ook zou er mogelijk gedreigd zijn met een wapen, om die redenen voerden de agenten een BTGV actie uit. “De inzittenden die bij de Praxis staande gehouden werden zijn inmiddels weer vrij, na onderzoek mochten zij weer gaan” aldus de politiewoordvoerder. Onduidelijk is gebleven of dit voertuig bij het conflict betrokken is geweest.

De politiewoordvoerder laat eveneens weten dat zij momenteel onderzoek doen naar de aanleiding van het verkeersconflict.