Stedendriehoek

Langste Platenmarkt in binnenstad

APELDOORN – Op maandag 20 mei, tweede pinksterdag, wordt de binnenstad van Apeldoorn omgetoverd tot een paradijs voor muziekliefhebbers tijdens de vierde editie van de Langste Platenmarkt.

Dit jaar belooft het evenement een feestelijke en muzikale ervaring te worden, waarbij bezoekers kunnen genieten van unieke platen, singletjes, platenspelers en nog veel meer. Tientallen standhouders bieden een divers scala aan muziekgenres, zeldzame vondsten en klassieke favorieten, waardoor er voor iedere muziekliefhebber iets te ontdekken valt.

Met een route die loopt vanaf het levendige Leienplein, via de gezellige Nieuwstraat naar het sfeervolle Caterplein en verder naar het historische Raadhuisplein, biedt de Langste Platenmarkt een uitgestrekte verzameling van ongeveer 80 tot 100 kramen. Circa 8.000 bezoekers vanuit alle hoeken van het land worden verwacht, waarbij tijdens piekmomenten maar liefst 4.000 mensen tegelijkertijd de binnenstad zullen verkennen.

Levendige omlijsting

Naast het aanbod van platen, zullen diverse acts zorgen voor een levendige omlijsting van het evenement. Van de nostalgische klanken van oude klassiekers tot de hits van vandaag de dag, er is voor ieder wat wils. De platenbus zal draaien en meerdere acts zullen de sfeer verder verhogen, waardoor tweede pinksterdag een dag vol energie belooft te worden.

Naast de marktkramen zullen ook de lokale winkels en horecagelegenheden in de binnenstad hun deuren openen, waardoor bezoekers de kans krijgen om te struinen door nieuwe collecties, te genieten van een hapje en een drankje op het terras, en te ontdekken wat Apeldoorn te bieden heeft.

Kortom, de vierde editie van de Langste Platenmarkt belooft een bruisend evenement te worden, dat zowel vinylliefhebbers als bezoekers van Apeldoorn zal verrassen en vermaken.