Stedendriehoek

Winnaar Zilveren Camera 2023 Eddy van Wessel komt naar Apeldoorn

De Zilveren Camera Tentoonstelling komt opnieuw naar Apeldoorn. Winnaar van de Zilveren Camera 2023 Eddy van Wessel komt de tentoonstelling inluiden tijdens een ‘meet & greet’ op maandag 2 oktober. Deze wordt georganiseerd door Apeldoorn Photo en is één van de events tijdens het Fotofestival 2023.

Unieke kans

Tijdens de ‘meet & greet’ krijgen bezoekers niet alleen de gelegenheid de tentoonstelling te bekijken, maar kunnen ook luisteren naar het verhaal van Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2023. Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo is erg blij met zijn komst: “Het is een unieke kans om een topfotograaf te kunnen ontmoeten en met hem in gesprek te gaan over zijn werk en het winnen van deze bijzondere prijs”.

De ‘meet & greet’ vindt plaats op maandagavond 2 oktober om 19.30 uur in Wijkcentrum De Stop / CODA De Maten, Violierenplein 101 in Apeldoorn. Toegang is gratis. Aanmelden via Eventbrite is wenselijk.

Fotofestival 2023 en de Tentoonstelling Zilveren Camera

Het Fotofestival wordt tweejaarlijks georganiseerd door Apeldoorn Photo en biedt een podium aan fotografen van alle niveaus. Dit jaar zijn er op meer dan 10 verschillende plekken in de stad exposities te zien. Eén daarvan is de landelijk bekende tentoonstelling de Zilveren Camera. De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie in Nederland.

Over Eddy van Wessel

Fotograaf Eddy van Wessel fotografeert veelal oorlogsgebieden. Hij heeft onder andere de oorlog in Irak, Tsjetsjenië, Syrië en Oekraïne weergegeven in foto’s. Het karakteristieke aan het werk van Eddy is dat hij fotografeert in zwart-wit. In zijn beelden probeert hij emoties te vangen. “Ik fotograaf een gevoel”, zegt van Wessel. Hij werkte en werkt onder meer voor Stern, Paris Match, Le Monde, Trouw, Der Spiegel en The Washington Post Magazine. In februari won hij de Zilveren Camera 2022 voor zijn serie ‘Ruïnes van de vrijheid’. Hij is de eerste fotograaf die viermaal deze prijs kreeg.

De tentoonstelling Zilveren Camera is in Wijkcentrum De Stolp / CODA De Maten te zien vanaf 29 september tot en met 22 oktober 2023. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9:00–22.30 uur; vrijdag van 9:00–18.00 uur; zaterdag en zondag gesloten.

Alle andere events van het Fotofestival zijn te vinden op de website van Apeldoorn Photo.