Entertainment

Vrijdag 10 mei is al weer het laatste Kunstcafé

Vrijdag 10 mei is al weer het laatste Kunstcafé (10.15-11.45 uur) van het seizoen. Met veel muziek luiden we het seizoen uit in het theatercafé van de Deventer Schouwburg.

Er zijn hoekjes, straatjes, plekken in Deventer waar je soms onwillekeurig even stilstaat om ze op je in te laten werken. Ze zijn mooi aangelegd met passende beplanting of schaduwrijke bomen of bieden juist een weids uitzicht. Deventer heeft veel van zulke plekken. Herman Evers vertelt over deze Mijmerplekken en Wibo Koster, oud- stadsdichter van Deventer, draagt enkele  gedichten voor.

Willemien van Gurp is beeldend kunstenaar. Zij wordt geïnterviewd over haar solo-expositie Verwondering & Verbeelding – een reis door Onbekende Werelden. Te zien in de 3 Haringen van 24 mei t/m 2 juni.

Monique Wijnker vertelt over De Wind in de Wilgen, een familieconcert van Stedelijk Orkest Lebuinus op 2 juni aanstaande in de Deventer Schouwburg.

Salonorkest Deventer o.l.v. Hildo Flierman brengt samen met de Covergirls een gevarieerd programma onder de titel Feest de Herkenning. Van levensliederen, musical, Nederlandse kleinkunst via de ` Twee motten van Dorus’ tot ` Kom van dat Dak af’ van Peter Koelewijn. Muziek met een theatrale knipoog.

Joseph Paardekooper is een van de initiatiefnemers van de expositie Eleonora, een Engelse prinses in Deventer die van 19 juni t/m 15 september plaatsvindt in de Broederenkerk. Wie is deze Eleonora en wat is haar band met Deventer?

Zie ook www.kunstcircuit.nl