112

Twee gewonden bij steekpartij in Beekbergen

BEEKBERGEN – Bij een steekincident op een recreatiepark in het Gelderse Beekbergen zijn in de nacht van zondag op maandag twee mensen gewond geraakt. Een van hen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. 

Het ging rond 02.00 uur mis in een chalet op het recreatiepark aan de Kaapbergweg, waar meerdere arbeidsmigranten gehuisd vestigt zitten. Een man stak twee andere mannen neer en sloeg daarna op de vlucht. De hulpdiensten kwamen na het steekincident massaal ter plaatse. Naast drie ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen aan de twee gewonden slachtoffers. Een van hen, had een steekwond in zijn buik en was er ernstig aan toe. Hij is per ambulance, onder begeleiding van een MMT-arts met spoed naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. Het andere slachtoffer had een steekwond in zijn bil en is hier ter plaatse aan behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Terwijl het ambulancepersoneel zich om de slachtoffers had bekommerd, waren agent op zoek naar de verdachte. Met behulp van een politiehond kon deze na ongeveer 45 minuten worden aangehouden op het recreatiepark. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden verhoord door de recherche. 

De politie stelde direct een onderzoek in op locatie. Zo werden sporen veiliggesteld, waaronder het mes en werden er verklaringen opgenomen van getuigen. Ook werd er een gebied rondom de chalet afgezet met linten en werden pionnen geplaatst bij bewijsmateriaal. Over een eventuele aanleiding van het steekincident kon een officier van dienst van de politie nog niets melden.