112

Graafmachine klem onder spoorbrug

DEVENTER/TWELLO – Op de N344 tussen Deventer en Twello is vanochtend een graafmachine vast komen te zitten onder het spoorviaduct. Het ging mis rond 7:50 uur toen de graafmachine vanaf Twello richting Deventer reed over de speciale strook voor langzaam verkeer. De arm van de graafmachine stond te hoog en klapte tegen het viaduct aan. Daardoor schoot de graafmachine naar de rijbaan, waar een automobilist nog net op tijd kon stoppen. 

Door de klap is de machine deels in elkaar gedrukt. Onder meer de velg is verwrongen, de arm is geknikt en het glas van de cabine is uit elkaar gespat. De bestuurder van de graafmachine is door de politie naar de huisartsenpost gebracht. Hij raakte gewond aan ondermeer zijn gezicht door het rondvliegende glas. In de bak van de graafmachine lag wat puin en een kleinere graafbak, welke door de klap over de weg vlogen.

De Rijksstraatweg/N344 werd in beide richtingen afgesloten vanwege brokstukken op de weg. ProRail komt ter plaatse voor het inspecteren van de schade aan het spoorviaduct, waarna de graafmachine kan worden losgetrokken. Naar verwachting gaat dit nog een groot deel van de dag in beslag nemen.