112

Motorrijder gewond na botsing met wild zwijn in Loenen

Loenen- Een motorrijder is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een wild zwijn. Het slachtoffer, een man is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens agenten liep hij zware verwondingen op.

Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur op de Groenendaalseweg, een weg door het bosrijke natuurgebied tussen Loenen en Woeste Hoeve. Eén motorrijder kwam in botsing met het overstekende wild. De motorrijder kwam hard ten val na de botsing en raakte gewond. Door de klap schoof de motorrijder enkele meters over het asfalt en kwam in de berm tot stilstand.

De politie en twee ambulances waren snel ter plaatse en namen de hulpverlening over van omstanders die gestopt waren om het slachtoffer te helpen. De motorrijder werd in de ambulance nagekeken en behandeld waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht. Eén aanwezige agent verteld dat de man zware verwondingen heeft opgelopen.

Een jachtopziener is in kennis gesteld met betrekking tot het wilde zwijn. Deze ligt aan de andere kant van de weg in de berm. Het zwijn overleefde de botsing niet.

De motor raakte zwaar beschadigd en is afgesleept.

De Groenendaalseweg is volledig afgesloten.