112

Steekpartij in het Zuiderpark tiener gewond naar het ziekenhuis

APELDOORN- Bij een steekincident in het Zuiderpark in Apeldoorn is vrijdagavond een jongeman gewond geraakt. De tiener raakte gewond in zijn nek en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een steekpartij aan de Eerste Wormenseweg. Ter hoogte van basisschool de Kosmos trof de politie een gewond slachtoffer aan. Het slachtoffer bleek een steekwond te hebben achter zijn oor; in zijn nek.

Agenten ontfermden zich over de gewonde jongeman in afwachting van het ambulancepersoneel. Deze namen vervolgens de zorg over. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen omdat in eerste instantie niet duidelijk was hoe erg het slachtoffer gewond was. De traumahelikopter werd halverwege afgemeld. De jongeman werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en was aanspreekbaar.

De politie startte direct een onderzoek. Uit verklaringen van getuigen bleek het steekincident in het Zuiderpark te hebben plaatsgevonden. Het park werd grotendeels afgezet met linten en agenten gingen op zoek naar sporen. Ook werd er druk gezocht naar een verdachte.

Rond 00.15 uur hield de politie na een inval in een woning aan de Beethovenlaan, een meerder jarige verdachte aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hier zal hij zaterdagochtend worden verhoord door de recherche.

Het onderzoek in het park heeft de gehele avond en groot deel van de nacht geduurd.