Sport

Voor Beekbergen en WWNA is de kous nu definitief af…

BEEKBERGEN – Donderdagavond rond de klok van kwart voor negen kwam er een definitief einde aan een klucht in twee delen. Terwijl de meeste collega-amateurvoetballers zich verheugden op een vrij weekend moesten de eerste elftallen van Beekbergen en WWNA noodgedwongen op herhaling.

De sportieve Beekbergens-Wieselse burenruzie in de vierde klasse G had namelijk op 25 september om een tamelijk bizarre reden het einde niet gehaald. Kort na het begin van de tweede helft floot de scheidsrechter van dienst het duel voortijdig af omdat hij het overzicht kwijt was geraakt. De goede man kon de zwarte kousen waarin de spelers van beide ploegen al 47 minuten rondliepen plotseling niet meer van elkaar onderscheiden. Naar zijn deskundige mening was dit een gegronde reden om de wedstrijd bij een 1-1 stand te staken.
Als gevolg van dit staaltje muggenzifterij moest WWNA doordeweeks terugkomen naar Beekbergen om de resterende 43 minuten af te werken. Om klokslag acht uur hervatten beide vierdeklassers vorige week donderdag wat 25 dagen eerder zo abrupt onderbroken werd. Niets werd ditmaal aan het toeval overgelaten. De bezoekers hadden speciaal voor de gelegenheid witte kousen aangeschaft. Bovendien was de KNVB zo verstandig een andere leidsman te benoemen bij het vervolg op ‘kousengate’. Enkel een optreden van het Sokkenbuurtmannenkoor, om het juiste sfeertje er op een troosteloze avond in te brengen, ontbrak…
Het handjevol diehards dat zich bij een temperatuurtje van acht graden aan de druilerige Veldhofweg had verzameld, kon beide teams goed van elkaar onderscheiden. De zwarte broekjes noch de verticaal gestreepte shirts zorgden onder het zwakke schijnsel van het kunstlicht voor onnodige verwarring langs de zijlijn.
Toen het laatste fluitsignaal klonk, gaf het scorebord de cijfers 5-1 aan. En daarmee was de kous af aan de Veldhofweg… (RK)