Stedendriehoek

Rodenburg Makelaars: Aanbod droogt verder op ondanks coronacrisis

Foto: Rodenburg Makelaars

Het woningaanbod blijft in hoog tempo afnemen, zelfs nu door de coronacrisis meer woningen te koop worden gezet. Niet eerder hadden woningzoekers in Apeldoorn, Deventer en Zwolle zo weinig keuzemogelijkheden. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020 van Rodenburg Makelaars (partner in Dynamis).

Historisch weinig woningen te koop

Sinds de start van de coronacrisis zetten meer woningeigenaren hun huis te koop, maar dit zorgt niet voor een keerpunt in de jarenlange aanboddaling. Veel van de beschikbaar gekomen woningen worden snel weer verkocht. Het woningaanbod in de drie gemeenten heeft hierdoor een historisch laagtepunt bereikt. Woningzoekers in Deventer en Zwolle kunnen voor het eerst kiezen uit minder dan 200 woningen.

Drukke zomer op de woningmarkt

Het extra aanbod heeft geleid tot veel verkopen deze zomer. In Apeldoorn was zelfs sprake van het hoogste aantal verkopen in een kwartaal sinds 2017. Het hoge aantal verkopen in de zomermaanden is opvallend, aangezien de verkoopdynamiek normaal gesproken afzwakt in de vakantieperiode.